Rychlé a nejlepší boloňské špagety

Špagety prostě nikdy neurazí a všichni je milujeme.


0.00x
30 min

Postup přípravy

Na vyšší pánvi nebo v kastrolu rozehřejeme olej a přidáme pokrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět. Až začne chytat barvu, přidáme mleté maso (nejlépe směs vepřového a hovězího masa půl na půl, ale třeba pro zdravější a méně mastnou variantu můžeme použít i mleté krůtí maso). Maso osolíme, opepříme, na cibuli zprudka orestujeme, pak stáhneme plamen a pod poklicí dusíme. Přidáme česnek a oregano, dobře promícháme. Když je maso téměř hotové, přidáme rajský protlak a plechovku zavařených rajčat. Podusíme, dochutíme ještě solí a pepřem podle potřeby, můžeme ještě přidat oregano i česnek, či přímo směs koření do omáčky na těstoviny. Nakonec můžeme použít tyčový mixér, aby se maso s omáčkou spojilo a vznikla nám masová směs s dokonalou konzistencí pro přelévání těstovin.


Mezitím uvaříme špagety dle návodu, v osolené vodě s kapkou olivového oleje. Po uvaření těstoviny slijeme a na talíři přelijeme masovou směsí, ozdobíme snítkou petrželky. Ihned podáváme.


Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem


Recept na velmi oblíbenou boloňskou omáčku, pasta alla bolognese. Směs z mletého masa, zeleniny a těch správných bylinek, která v kombinaci s těstovinami (ideálně špagety) sklidí velký potlesk!


Tímto


Děti je zbožňují! Špagety s rajčatovou omáčkou v 8 variacích


Mlsné jazýčky dětí umí být pěkné vybíravé! A maminky zvláště v této náročné době musí neustále vymýšlet, co dětem uvařit. Ovšem špagety, to je trefa do černého. Přinášíme vám 8 skvělých receptů na špagety s "červenou omáčkou" a pokaždé trochu jinak.


Děti

user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rychlé a nejlepší boloňské špagety

Zpět na recept