Recept na přípravu oblíbené omáčky s mletým masem ke špagetám.
omáčka | |
---|---|
3-4 stroužky | česnek |
2 ks | rajče |
500 g | mleté maso |
1 sklenice | jemný kečup |
podle chuti | |
sůl | |
bazalka | |
koření na mleté maso | |
mletý černý pepř | |
příloha | |
špagety | |
podle potřeby | |
tvrdý sýr |
Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata na malinké kousky a česnek prolisujeme. Na rozpáleném oleji v hrnci dáme dozlatova orestovat cibuli. Mleté maso ochutíme, já dávám koření na mleté maso. K orestované cibulce přidáme mleté maso. Až máme maso hotové, přidáme nakrájená rajčata i se šťávou a necháme chvilku všechno restovat. Mezitím přidáme sůl, bazalku a různé koření podle naší chuti. Dále přidáme trochu kečupu a mícháme. Za chvilku dolijeme celý kečup a přidáme česnek. Podle chuti můžeme omáčku dokořenit. Špagety uvaříme podle návodu. Špagety přelijeme boloňskou omáčkou, můžeme posypat nastrouhaným sýrem. Výborné boloňské špagety ihned podáváme.
Těstoviny v podzimním jídelníčku: Zapečte je!
Zapékané těstoviny jsou velmi vděčné - jsou levné, ne moc pracné a zasytí opravdu celou rodinu. Přinášíme vám 8 skvělých receptů na těstoviny z jednoho pekáčku - zapečené se zeleninou, uzeninami, ale i houbami.
autor Bapi17
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.