Recept na rychle a chutně připravené boloňské špagety.
2 lžíce | cukr |
6 stroužků | česnek |
1 špetka | sůl |
500 g | špagety |
10 lístků | oregano |
2 lžičky | koření na špagety |
3 lžíce | olivový olej |
1 ks | velká cibule |
3 lžičky | mletá sladká paprika |
1 špetka | mletý černý pepř |
1 konzerva | konzervovaná rajčata |
500 g | vepřové mleté maso |
na ozdobu | |
---|---|
strouhaný sýr |
Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a zpěníme na něm nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Poté přidáme nasekaný česnek a minutku restujeme. K zelenině přidáme mleté maso a restujeme tak dlouho, dokud nebude maso téměř hotové. Maso osolíme, opepříme a přidáme nasekané oregano.
Zalijeme rajčaty v plechovce, dochutíme cukrem, kořením na špagety a ještě špetkou soli a pepře. Můžeme podle chuti ještě přidat oregano a prolisovaný česnek.
Uvařené špagety (podle návodu na obalu) nikdy neproplachujeme vodou! Jen scedíme, zakápneme olejem a promícháme.
Hotovou boloňskou omáčku promícháme s uvařenými špagetami, dáme na talíř, posypeme nastrouhaným eidamem nebo parmezánem, ozdobíme lístky oregana a jemně zakápneme olivovým olejem.
Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem
Recept na velmi oblíbenou boloňskou omáčku, pasta alla bolognese. Směs z mletého masa, zeleniny a těch správných bylinek, která v kombinaci s těstovinami (ideálně špagety) sklidí velký potlesk!
Boloňská omáčka bez masa s luštěninovými těstovinami krok za krokem
Recept na boloňskou omáčku ve vegetariánské verzi, což jí vůbec neubírá na chuti.
Mleté maso a koření: Naučte se správné kombinace a vyzkoušejte prověřené recepty
Domácí mleté maso má mnohem lepší chuť a můžeme z něj připravit i jiné chutné pokrmy - nejen sekanou nebo karbanátky. Nakonec máme záruku, že bude kvalitní a čerstvé.
FOTO: andina.60
autor lukasstepanek
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena