Pravé boloňské špagety

Jeden z nejznámějších receptů italské kuchyně - boloňské špagety.


4.493x
45 min
21×

Postup přípravy

Ve velkém kastrolu rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje a opékáme na něm asi 6 minut česnek, cibuli a mrkev.

Přidáme mleté maso, kuřecí játra a parmskou šunku (prosciutto) a vše důkladně za častého zamíchání na středním ohni zhruba 12 minut opékáme. Maso
i játra musejí zhnědnout.

Vmícháme víno marsala, nakrájená rajčata, bazalku a rajčatový protlak a směs 4 minuty podusíme. Podle chuti osolíme a opepříme, kastrol přikryjeme pokličkou a mírně dusíme ještě asi 15 minut.

Z kastrolu odstraníme pokličku, masovou směs zamícháme a podusíme na mírném ohni dalších 15 minut bez pokličky.

Mezitím přivedeme ve velkém hrnci k varu mírně osolenou vodu se zbývajícím olejem, vložíme do ní těstoviny a vaříme je asi 12 minut tak, aby byly měkké, zároveň však ještě pevné. Vodu slijeme, těstoviny necháme okapat a upravíme na talíře.

Těstoviny přelijeme omáčkou a hotové boloňské špagety podáváme.

Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny

Nakladatelství SLOVART


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pravé boloňské špagety

Zpět na recept