Boloňská omáčka bez masa
1) Příprava surovin na 6 porcí:
2 lžíce olivového oleje
1 červená cibule
1 petržel
1 cuketa
4 menší mrkve
2 stroužky česneku
lžička italských bylinek
400 g krájených rajčat
300 ml zeleninového vývaru
150 g černé čočky (nevařené)
500 g
cizrnovo-kukuřičné těstoviny Bonduellesůl
sýr Parmigiano reggiano - podle chuti
čerstvé oregano - podle chuti
2) Ve velké pánvi si rozehřejte olivový olej a orestujte na něm nadrobno nakrájenou červenou cibuli. Přidejte na malé kostičky nakrájenou mrkev, petržel a vše orestujte.

3) Jakmile je zelenina orestovaná, přidejte prolisovaný česnek a nechte rozvonět. Se směsí míchejte, aby se česnek nepřipálil a nezhořkl.
4) Poté přidejte na kostky nakrájenou cuketu, krájená rajčata z plechovky, italské bylinky, sůl a vše důkladně promíchejte. Přilijte zeleninový vývar a nechte zakryté hodinu dusit.
5) Mezitím co se omáčka dusí, si dejte vařit černou čočku do osolené vody.
6) Po hodině dušení, přidejte vařenou černou čočku, vše důkladně promíchejte a nechte ještě dalších 10 minut dusit přikryté.
7) Nakonec si dejte vařit cizrnovo-kukuřičné těstoviny Bonduelle do osolené vody. Těstoviny se vaří 6 minut a během jejich vaření s nimi občas promíchejte. Jakmile jsou těstoviny uvařené, slejte je, dejte do omáčky a důkladně promíchejte.

8) Při servírování, podle chuti, posypte hoblinkami sýru Parmigiano reggiano a dozdobte lístečky oregana.

Recept vznikl ve spolupráci s
