Pravá boloňská omáčka na těstoviny

Vyzkoušejte recept na skvělou omáčku, která se hodí na jakékoliv těstoviny.


0.00x
60 min

Postup přípravy

V kastrole na oleji a třech lžících másla osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme najemno nastrouhaný či na kostičky nakrájený celer a mrkev, smažíme dvě minuty. Vsypeme maso, rozmačkáme je vidličkou, osolíme a opepříme. Obsah zalijeme mlékem a povaříme, až se mléko vypaří.

Směs poprášíme muškátem, zalijeme vínem, promícháme a víno necháme odvařit. Přilijeme rajčata i s nálevem. Jakmile směs začne vřít, promícháme ji a na co nejmírnějším plameni vaříme bez pokličky do zhoustnutí. Je-li třeba, trochu podlijeme. 

Hotovou boloňskou omáčku promícháme s těstovinami uvařenými podle návodu na obalu, přidáme zbývající lžici másla a posypeme parmazánem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pravá boloňská omáčka na těstoviny

Zpět na recept