Polévka zaručeně zahřeje: Recept na výbornou frankfurtskou polévku s párkem

Polévka zaručeně zahřeje: Recept na výbornou frankfurtskou polévku s párkem

Snadná, rychlá a finančně nenáročná polévka, kterou zvládne každý. Přitom je moc dobrá a v zimě na zahřátí přijde jistě vhod! Dnes vás ji naučíme krok za krokem.

52787×

Recept na frankfurtskou polévku

1) Příprava surovin.

Na polévku si připravíme 2 menší cibule, 2 - 3 stroužky česneku, 5 - 6 menších brambor, 3 nožičky vídeňských párků, 3 lžíce hladké mouky, 1,2 - 1,5 l hovězího vývaru, 30 g másla nebo sádla, 2 lžičky mleté sladké papriky, 1,5 lžičky sušené nebo 1 lžíci čerstvé petrželky. Dále pak sůl, mletý pepř a kmín podle chuti. 



2) Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Česnek a brambory oloupeme. Brambory nakrájíme na menší kostky.

3) Ve velkém hrnci rozehřejeme kousek másla nebo sádla, vsypeme cibuli a dozlatova osmahneme.



4) Do cibulového základu přidáme prolisovaný česnek a jen krátce osmahneme, aby nezhořkl. 

Za stálého míchání přisypeme hladkou mouku, opražíme a přisypeme mletou papriku. Zalijeme částí horkého vývaru a metličkou šleháme, aby nám nevznikly hrudky.

5) Přilijeme zbylý vývar a vhodíme na kostičky nakrájené brambory.

6) Frankfurtskou polévku doplníme o trochu kmínu, pepře a přivedeme k varu. Vaříme cca 15 minut do změknutí brambor. 

7) Na závěr vsypeme na kolečka nakrájené vídeňské párky, přisolíme a přisypeme petrželku. 

Polévku ještě 2 - 3 minuty prohříváme.



8) Frankfurtskou polévku servírujeme v miskách či hlubokých talířích a podáváme s čerstvou bagetkou. 

Polévku můžeme dozdobit snítkou petrželky.


Frankfurtská polévka a finanční náročnost

Cibule, česnek, brambory, máslo, mouka a koření nás budou stát asi 30 Kč. Za párky dáme přibližně 20 Kč. Čtyři porce frankfurtské polévky tak připravíme za cca 50 Kč.

Zkuste také:

Výborná polévka z pečené mrkve

Polévka z pečené dýně

Pravý ukrajinský boršč krok za krokem

Zelňačka s klobásou 

Zahřejte se poctivou polévkou: 6 nejlepších receptů na bramboračku, zelňačku i kulajdu

První chladnější dny jsou za námi a určitě také pociťujete, jak důležité je se v těchto dnech zahřát. Při volbě pokrmů nemůžete šlápnout vedle, když sáhnete po vydatné domácí polévce. Máme pro vás perfektní recepty z brambor, hub a zelí - surovin, které si teď tělo žádá nejvíce.

Zahřejte

user-icon

autor Michy

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz