Snadná, rychlá a finančně nenáročná polévka, kterou zvládne každý. Přitom je moc dobrá a v zimě na zahřátí přijde jistě vhod! Dnes vás ji naučíme krok za krokem.
Na polévku si připravíme 2 menší cibule, 2 - 3 stroužky česneku, 5 - 6 menších brambor, 3 nožičky vídeňských párků, 3 lžíce hladké mouky, 1,2 - 1,5 l hovězího vývaru, 30 g másla nebo sádla, 2 lžičky mleté sladké papriky, 1,5 lžičky sušené nebo 1 lžíci čerstvé petrželky. Dále pak sůl, mletý pepř a kmín podle chuti.
Za stálého míchání přisypeme hladkou mouku, opražíme a přisypeme mletou papriku. Zalijeme částí horkého vývaru a metličkou šleháme, aby nám nevznikly hrudky.
Polévku ještě 2 - 3 minuty prohříváme.
Polévku můžeme dozdobit snítkou petrželky.
Cibule, česnek, brambory, máslo, mouka a koření nás budou stát asi 30 Kč. Za párky dáme přibližně 20 Kč. Čtyři porce frankfurtské polévky tak připravíme za cca 50 Kč.
Zkuste také:
Zahřejte se poctivou polévkou: 6 nejlepších receptů na bramboračku, zelňačku i kulajdu
První chladnější dny jsou za námi a určitě také pociťujete, jak důležité je se v těchto dnech zahřát. Při volbě pokrmů nemůžete šlápnout vedle, když sáhnete po vydatné domácí polévce. Máme pro vás perfektní recepty z brambor, hub a zelí - surovin, které si teď tělo žádá nejvíce.
autor Michy
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena