Snadná, rychlá a dobrá polévka. Recept není náročný na čas ani ingredience.
5 stroužků | česnek |
100 g | máslo |
2 ks | cibule |
4 ks | jemné párky |
1 kostka | hovězí masox |
2 lžíce | mletá gulášová paprika |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
brambory | |
podle chuti | |
sůl | |
majoránka | |
kmín | |
mletý černý pepř |
Párky nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, stejně tak cibuli, tu však nasekáme nadrobno. Máslo si dáme do hrnce a rozpustíme, můžeme přidat i trochu oleje. Přidáme cibuli, kterou osmahneme, potom přidáme párky a znovu osmahneme. Zaprášíme mletou paprikou a zalijeme vodou. Přidáme hovězí masox a necháme vařit, mezitím si oloupeme a nakrájíme brambory a přidáme do polévky. Vaříme doměkka. Frankfurtskou polévku s párkem a brambory dochutíme solí, pepřem, prolisovaným česnekem a majoránkou, popřípadě přidáme trochu drceného kmínu. Nakonec polévku zahustíme hladkou moukou s vodou a provaříme. Frankfurtskou polévku s párky a bramborem podáváme samotnou či s chlebem.
Poctivá domácí zelňačka: Top recepty na hustou a vydatnou polévku
Poctivá zelňačka - hustá a vydatná polévka, která v chladných dnech skvěle zahřeje a nasytí. Její příprava je trochu složitější, ale podle těchto vybraných receptů ji hravě zvládne úplně každý. Zelňačka s klobásou i bez, s uzeným masem, na vegetariánský způsob, ale také s houbami, cuketou nebo červenou řepou. Kterou si vyberete?
autor Kiki Christine Strnadova
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.