Frankfurtská polévka s párkem

Recept na snadnou, rychlou a finančně nenáročnou polévku, kterou zvládne každý.


4.6142x
30 min
7×

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Česnek a brambory oloupeme. Brambory nakrájíme na menší kostky.

Ve velkém hrnci rozehřejeme kousek másla nebo sádla, vsypeme cibuli a dozlatova osmahneme. Do cibulového základu přidáme prolisovaný česnek a jen krátce osmahneme, aby nezhořkl. Za stálého míchání přisypeme hladkou mouku, opražíme a přisypeme mletou papriku. Zalijeme částí horkého vývaru a metličkou šleháme, aby nám nevznikly hrudky. Přilijeme zbylý vývar a vhodíme na kostičky nakrájené brambory. Frankfurtskou polévku doplníme o trochu kmínu, pepře a přivedeme k varu. Vaříme cca 15 minut do změknutí brambor. 

Na závěr vsypeme na kolečka nakrájené vídeňské párky, přisolíme a přisypeme petrželku. Polévku ještě 2 - 3 minuty prohříváme.

Frankfurtskou polévku servírujeme v miskách či hlubokých talířích a podáváme s čerstvou bagetkou. Polévku můžeme dozdobit snítkou petrželky.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Frankfurtská polévka s párkem

Zpět na recept