Vydatná polévka, kterou můžeme podávat jako samostatné jídlo.
Hodnocení
4.1
/ 5 (147x)
Doba přípravy
25 min
Chutnalo
32x
Ingredience
3 stroužky
česnek
5 ks
brambory
1 ks
cibule
1 lžíce
sádlo
100 g
párek
2 lžíce
hladká mouka
1 lžíce
mletá sladká paprika
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
Postup přípravy
Cibuli, česnek a brambory oloupeme a nakrájíme.
Na sádle zpěníme cibuli, zasypeme moukou a sladkou papriku, uděláme jíšku, kterou naředíme vodou.
Přidáme brambory, česnek, sůl, pepř a společně vaříme, dokud nejsou brambory skoro měkké. Pak přidáme párek nakrájený na kolečka a dovaříme.
Frankfurtskou polévku podáváme s chlebem.