Vaření.czReceptyRychlá frankfurtská polévka

Rychlá frankfurtská polévka

Světlá, paprikově načervenalá polévka s párky a brambory.


4.455x
45 min
8×

Ingredience

3 dkgslanina
1 lžícečesnek
300 gbrambory
1 kscibule
5 lžichladká mouka
2 lvepřový vývar
2 lžičkymletá sladká paprika
70 gsádlo nebo olej
200 gjemný párek

podle chuti

sůl
zelená petrželka
polévkové koření

Postup přípravy

Na části tuku osmahneme nadrobno krájenou cibuli, kterou zasypeme prosátou moukou. Uděláme světlou jíšku, do které zamícháme mletou sladkou papriku a mletý pepř. Jíšku za stálého míchání metlou zalijeme částí prochladlého vývaru a za občasného promíchání metlou polévku zvolna vaříme asi 20 minut. Brambory očistíme, opláchneme a nakrájíme na menší kostky. Zalijeme je zbylým vývarem a částečně uvaříme. Brambory musí být do poloměkka. Uvařené brambory včetně vývaru, ve kterém se vařily, vlijeme do polévky. Přidáme česnek utřený se solí, párky nakrájené na stejná kolečka, a znovu provaříme. Do hotové polévky přidáme rozpuštěnou na kostičky krájenou slaninu. Frankfurtskou polévku ochutíme polévkovým koření, popřípadě ještě osolíme. Petrželku nakrájíme až před podáváním a ozdobíme s ní polévku. Rychlou frankfurtskou polévku podáváme teplou.
user-icon

autor pekdanecek

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Rychlá frankfurtská polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Německá

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena