Na části tuku osmahneme nadrobno krájenou cibuli, kterou zasypeme prosátou moukou. Uděláme světlou jíšku, do které zamícháme mletou sladkou papriku a mletý pepř. Jíšku za stálého míchání metlou zalijeme částí prochladlého vývaru a za občasného promíchání metlou polévku zvolna vaříme asi 20 minut.
Brambory očistíme, opláchneme a nakrájíme na menší kostky. Zalijeme je zbylým vývarem a částečně uvaříme. Brambory musí být do poloměkka. Uvařené brambory včetně vývaru, ve kterém se vařily, vlijeme do polévky. Přidáme česnek utřený se solí, párky nakrájené na stejná kolečka, a znovu provaříme. Do hotové polévky přidáme rozpuštěnou na kostičky krájenou slaninu. Frankfurtskou polévku ochutíme polévkovým koření, popřípadě ještě osolíme. Petrželku nakrájíme až před podáváním a ozdobíme s ní polévku.
Rychlou frankfurtskou polévku podáváme teplou.