Frankfurtská polévka s medvědím česnekem

Recept na pikantní polévku s bramborem, frankfurtským párkem a medvědím česnekem.


5.01x
45 min
1×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
1 lvývar
4 ksbrambory
1 kscibule
2 lžícesádlo
2-3 lžícehladká mouka
3 lžícečerstvá petrželka
2 lžícemletá sladká paprika
0.5 lžičkymletá pálivá paprika
6-8 lístkůmedvědí česnek
350 gfrankfurtský párek

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Očištěnou cibuli a stroužky česneku nakrájíme nadrobno. Párky nakrájíme na kolečka. Medvědí česnek a petrželku nasekáme najemno. Na sádle opečeme kolečka párků, která následně vyjmeme a na výpeku necháme zesklovatět cibuli s česnekem. Pak vmícháme mouku a mletou sladkou i pálivou papriku a vše krátce orestujeme. Směs podlijeme vývarem, vložíme brambory a zvolna vaříme asi 20 minut, dokud nebudou brambory měkké. Asi 10 minut před dokončením vložíme do polévky párky a podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Nakonec do vroucí polévky přidáme nasekanou petrželku s medvědím česnekem a ihned vše odstavíme z tepla. Frankfurtskou polévku rozdělíme na porce, ozdobíme listem mědvědího česneku a ihned podáváme. Vhodnou přílohou je pečivo.


Polévka zaručeně zahřeje: Recept na výbornou frankfurtskou polévku s párkem


Snadná, rychlá a finančně nenáročná polévka, kterou zvládne každý. Přitom je moc dobrá a v zimě na zahřátí přijde jistě vhod! Dnes vás ji naučíme krok za krokem.


Polévka


Sezóna medvědího česneku odstartovala - naučte se z něj připravit skvělé pesto, polévku i přílohu


Nezaměnitelná vůně medvědího česneku je skutečným znamením, že jaro je tu v plné síle. Medvědí česnek je doslova zelený poklad a vyplatí se ho zařadit do řady pokrmů. Jak na to?


Sezóna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Frankfurtská polévka s medvědím česnekem

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká