Recept na pikantní polévku s bramborem, frankfurtským párkem a medvědím česnekem.
2 stroužky | česnek |
1 l | vývar |
4 ks | brambory |
1 ks | cibule |
2 lžíce | sádlo |
2-3 lžíce | hladká mouka |
3 lžíce | čerstvá petrželka |
2 lžíce | mletá sladká paprika |
0.5 lžičky | pálivá mletá paprika |
6-8 lístků | medvědí česnek |
350 g | frankfurtský párek |
podle chuti | |
---|---|
sůl |
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Očištěnou cibuli a stroužky česneku nakrájíme nadrobno. Párky nakrájíme na kolečka. Medvědí česnek a petrželku nasekáme najemno. Na sádle opečeme kolečka párků, která následně vyjmeme a na výpeku necháme zesklovatět cibuli s česnekem. Pak vmícháme mouku a mletou sladkou i pálivou papriku a vše krátce orestujeme. Směs podlijeme vývarem, vložíme brambory a zvolna vaříme asi 20 minut, dokud nebudou brambory měkké. Asi 10 minut před dokončením vložíme do polévky párky a podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Nakonec do vroucí polévky přidáme nasekanou petrželku s medvědím česnekem a ihned vše odstavíme z tepla. Frankfurtskou polévku rozdělíme na porce, ozdobíme listem mědvědího česneku a ihned podáváme. Vhodnou přílohou je pečivo.
Polévka zaručeně zahřeje: Recept na výbornou frankfurtskou polévku s párkem
Snadná, rychlá a finančně nenáročná polévka, kterou zvládne každý. Přitom je moc dobrá a v zimě na zahřátí přijde jistě vhod! Dnes vás ji naučíme krok za krokem.
Sezóna medvědího česneku odstartovala - naučte se z něj připravit skvělé pesto, polévku i přílohu
Nezaměnitelná vůně medvědího česneku je skutečným znamením, že jaro je tu v plné síle. Medvědí česnek je doslova zelený poklad a vyplatí se ho zařadit do řady pokrmů. Jak na to?
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena