Recept na křupavé domácí bramboráky krok za krokem
Recept na křupavé domácí bramboráky krok za krokem

Kdo by neměl rád bramboráky - bramborové placky, které se připravují smažením tenké vrstvy těsta z nastrouhaných syrových brambor, mouky, vajec, soli a koření. Bramboráky podle tohoto receptu vám budou při smažení mizet pod rukama!

11.09.2021

ČÍST VÍCE
Nejlepší recepty na domácí knedlíky: K pečené huse, bůčku i ke guláši
Nejlepší recepty na domácí knedlíky: K pečené huse, bůčku i ke guláši

Jsou pokrmy, které si bez knedlíku neumíme představit. Ale jak udělat opravdu dobrý houskový knedlík? Nebo máte raději vídeňský, karlovarský či bramborový? Na vydařené domácí knedlíky potřebujete ten správný recept, vybrali jsme pro vás ty s nejlepším hodnocením.

11.09.2021

ČÍST VÍCE
KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu
KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

Při toulkách přírodou už v těchto dnech můžeme narazit na první houby a celý rok jich nejen v lese bude přibývat. Je houba jedlá, nejedlá nebo jedovatá? Připravili jsme pro vás houbařský test, díky kterému zjistíte, jak na tom jste.

11.09.2021

ČÍST VÍCE
Recept na slaný houbový koláč krok za krokem
Recept na slaný houbový koláč krok za krokem

Nevíte, co se zbylými žampiony či nasbíranými hříbky? Nebo máte zásobu hub sušených? V každém případě máme pro vás dobrý tip na slané pohoštění a něco dobrého k vínu. Houbový koláč rozhodně nezklame! Naučíme vás ho krok za krokem.

10.09.2021

ČÍST VÍCE
Punc zdravějšího slazení udělal z třtinového cukru populární sladidlo
Punc zdravějšího slazení udělal z třtinového cukru populární sladidlo

Cukr vyráběný z cukrové třtiny se i přes exotičnost rostliny vyráběl i u nás. Mohla za to spolupráce s komunistickou Kubou. V oblibě ale nebyl.

10.09.2021

ČÍST VÍCE
Inspirujte se, jak zpracovat jablka: 8 skvělých receptů na víkend
Inspirujte se, jak zpracovat jablka: 8 skvělých receptů na víkend

Z jablíček neupečeme jen štrúdl, jejich využití může být opravdu pestré a jejich obsah v moučnících znamená vždy vláčnost a jemnost. Máme pro vás pár receptů, které se vyplatí vyzkoušet.

10.09.2021

ČÍST VÍCE
Recept na dýňovou bábovku s ořechy krok za krokem
Recept na dýňovou bábovku s ořechy krok za krokem

Dýně má nespočet možných využití. Skvěle se vyjímá i při pečení sladkých moučníků. Dnes si z dýně upečeme jemnou bábovku, kterou doplníme kousky vlašských ořechů. U nás sklidila nevídaný úspěch!

10.09.2021

ČÍST VÍCE
Chutě babího léta: Vařte z hub, dýně a řepy skvěle vyladěné pokrmy
Chutě babího léta: Vařte z hub, dýně a řepy skvěle vyladěné pokrmy

Letošní letní prázdniny končily opravdu netypicky, někde bylo počasí ryze podzimní, s deštěm, větrem a teplotami, které bychom očekávali třeba i v listopadu. Pokud jste od přírody zimomřiví, zřejmě smutníte nad brzkým koncem prázdninových měsíců, i když začátek září přinesl celkem příjemné teploty babího léta. Co si tedy uvařit, když léto ještě úplně nekončí, ale osvěžujícím jídlům počasí příliš nenahrává?

09.09.2021

ČÍST VÍCE
Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat
Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat

Češi jsou národem houbařů. Říká se, že všechny houby jsou jedlé, některé však pouze jednou. Ale zanechme černého humoru a ponořme se do článku, který nám přiblíží houby z té zdravotní a kuchařské stránky.

08.09.2021

ČÍST VÍCE
Sklízíme a zavařujeme švestky: Na povidla i na koláč
Sklízíme a zavařujeme švestky: Na povidla i na koláč

Začátkem školního roku se zahrady zbarvují do modra. Je čas dozrávání švestek, trnek, duranců, jak se jim jinak krajově říká. Sazenice švestky k nám přišly z Francie za vlády Karla IV. a na jeho počest se jim na Moravě říká kadlátky.

08.09.2021

ČÍST VÍCE
Tvarohové svačinky za třetinu: Vsaďte na domácí přípravu!
Tvarohové svačinky za třetinu: Vsaďte na domácí přípravu!

Proč zbytečně utrácet, když si oblíbené tvarohové svačinky můžeme připravit i doma. Času na vaření a pečení máme teď víc než dost. Naučíme vás nejen domácího pribináčka, veku nasladko, chlazené mléčné řezy, ale i oblíbenou treskovou pomazánku.

07.09.2021

ČÍST VÍCE
V hlavní roli brambory: Levné a rychlé recepty na celý týden
V hlavní roli brambory: Levné a rychlé recepty na celý týden

Brambory - velmi vděčná a univerzální plodina, která je oblíbenou součástí českého jídelníčku. Každý Čech zkonzumuje zhruba 65 kilogramů brambor ročně! Máme pro vás pár receptů, které s nadšením zařadíte ke svým oblíbeným.

07.09.2021

ČÍST VÍCE
Jak připravit dokonalý guláš
Jak připravit dokonalý guláš

Správný výběr masa, dlouhé smažení cibule a voňavá paprika. Snad u žádného jiného pokrmu se nedá tolik experimentovat jako právě u guláše. Odvaha kombinovat se vyplatí, kromě masa a papriky můžeme přidat řadu dalších surovin.

07.09.2021

ČÍST VÍCE
12 nejoblíbenějších receptů z dýně
12 nejoblíbenějších receptů z dýně

Sezóna dýní je po roce zase tady. A kdo by dýně pro svou variabilitu nemiloval? Nejraději připravujeme dýňové polévky, rizoto a pyré, ale i dýňový chléb, muffiny, koláče či kompoty z dýně stojí za zkoušku. Zaručujeme opravdové pochutnání, ať už z našich doporučených receptů vyzkoušíte cokoliv.

06.09.2021

ČÍST VÍCE
Není burčák jako burčák aneb nepijte splašky
Není burčák jako burčák aneb nepijte splašky

Pozdní léto je oblíbeným obdobím pro milovníky vína a hlavně burčáku. Vychutnejte si tento lahodný nápoj v té nejlepší kvalitě. Pár rad nejen k nákupu.

06.09.2021

ČÍST VÍCE
Život bez masa: Staňte se na pár dní vegetariánem
Život bez masa: Staňte se na pár dní vegetariánem

Vegetariáni se často potýkají s nepochopením a jednou z obvyklých otázek, která směrem k nim vychází z úst masožravců, je "A co jako jíš?" Pokrmy bez masa, to nejsou jen nudné saláty a zelenina bez chuti, ale i nápadité a do detailu propracované recepty ze zdravých a plnohodnotných surovin. Máme pro vás 12 tipů na hlavní jídlo ve vegetariánské verzi.

06.09.2021

ČÍST VÍCE
Bylinky našich babiček aneb jak přírodní cestou utužit své zdraví
Bylinky našich babiček aneb jak přírodní cestou utužit své zdraví

Už od dávných časů sbíraly naše babičky a také prababičky bylinky. Dnes jen málo lidí se sbíráním bylinek výrazněji zabývá. A je to velká škoda!

05.09.2021

ČÍST VÍCE
Recept na vepřové maso se šípkovou omáčkou krok za krokem
Recept na vepřové maso se šípkovou omáčkou krok za krokem

Šípková omáčka jedině s kančím? Ochutnejte ji s vepřovým masem, které upravíte jako zvěřinu. Výsledek vás příjemně překvapí! Fotorecept krok za krokem.

04.09.2021

ČÍST VÍCE
Vláčný a nadýchaný perník: 10 receptů, na které nedáte dopustit!
Vláčný a nadýchaný perník: 10 receptů, na které nedáte dopustit!

Jemný, vláčný a nadýchaný jako peříčko, takový by měl být domácí perník na plech. Ať už je těsto doplněno o jablíčka, hrušky či ořechy, vylepšený marmeládou a čokoládovou polevou, nebo jen tak samotný posypaný kokosem. Máme-li správný recept, není pochyb, že se po něm za pár minut po upečení nezapráší.

04.09.2021

ČÍST VÍCE
Marmelády a džemy ke konci léta patří: Sáhněte i po netradičních surovinách
Marmelády a džemy ke konci léta patří: Sáhněte i po netradičních surovinách

Jahody, rybíz, meruňky nebo třešně - marmelády a džemy z těchto druhů ovoce zná každý. Ale zkoušeli jste připravit džem z dýně, rajčat, brusinek a hrušek? Máme pro vás prima recepty, které vás chuťově překvapí.

03.09.2021

ČÍST VÍCE