Vaření.czMagazínVyhledávání

Vyhledávání

Suroviny k pečení perníčků: Jak na to, aby byly hned měkké?
Suroviny k pečení perníčků: Jak na to, aby byly hned měkké?

Receptů na vánoční perníčky existuje celá řada. Potřebné suroviny se však pravidelně opakují. Pojďme se podívat, které z nich budeme potřebovat při výrobě základního těsta.

29.11.2021

ČÍST VÍCE
Recept na vánoční bramborový salát krok za krokem
Recept na vánoční bramborový salát krok za krokem

Bramborový salát dělá každý jinak, někdo přidává vejce, jiný cibuli. Náš recept je pouze z brambor, kořenové zeleniny, hrášku, okurek a majonézy. A jaký je ten váš nej?

29.11.2021

ČÍST VÍCE
Pečeme vánočku: Jak na to, aby se opravdu podařila?
Pečeme vánočku: Jak na to, aby se opravdu podařila?

Po roce opět přichází čas klidu a pohody. Předchází tomu však obvyklý vánoční shon, nákupy, uklízení a samozřejmě nedílnou součástí Vánoc je i pečení. Cukroví je téměř samozřejmostí, ale na takovou vánočku si troufne jen málokdo. Máte také v paměti ty výtečné pletené copy našich babiček? Úplně se rozplývaly na jazyku. Ty dnešní kupované se jim zdaleka nemůžou rovnat. Pojďte tedy do toho letos s námi, zkusíme si ji upéct doma!

28.11.2021

ČÍST VÍCE
Recept na úžasně křehké madlenky krok za krokem
Recept na úžasně křehké madlenky krok za krokem

Madlenky jsou typickým francouzským sladkým pečivem. Původně se do receptu přidává levandulový med, ale i bez něj se zaručeně podaří. Jsou jemné a křehké.

24.11.2021

ČÍST VÍCE
Bramborový salát na jedničku: Povyšte ho domácí majonézou!
Bramborový salát na jedničku: Povyšte ho domácí majonézou!

Majonéza je velmi oblíbená pro své mnohostranné použití a své významné místo zaujímá hlavně v době nastávajících Vánoc a silvestrovských oslav. Jak na domácí majonézu, aby se opravdu podařila?

23.11.2021

ČÍST VÍCE
Jak na to: Příprava křehkého těsta
Jak na to: Příprava křehkého těsta

Pečení koláčů, dortů i cukroví se neobejde bez doslova vděčného křehkého těsta. Díky svým variacím se hodí opravdu na všechno a nejen v nouzi těsto použijeme i k přípravě slaného pečiva.

12.11.2021

ČÍST VÍCE
Základní recept na chlebový dort
Základní recept na chlebový dort

Příprava chlebových dortů je dnes v některých domácnostech velice oblíbená. Přispívá k tomu nejen široký výběr mnoha druhů chleba.

03.11.2021

ČÍST VÍCE
Jak naložit kysané zelí?
Jak naložit kysané zelí?

Knedlo vepřo zelo. Plněné knedlíky se zelím. Tradiční česká jídla, které se bez kysaného zelí nedokážeme představit. Málo která hospodyňka však ví, jak zelí naložit. Stačí přeci zajít do supermarketu a kysané zelí si koupit. Pro ty, kteří přeci jen upřednostňují domácí výrobu kysaného zelí, je tu náš článek s podrobným návodem.

29.10.2021

ČÍST VÍCE
Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé
Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

Tradičními znaky Halloweenu jsou dýně, speciálně vyřezané, které mají uvnitř svíčku. Dále čarodějky, duchové, černé kočky, oheň a příšery. Barvy Halloweenu jsou černá a oranžová. Už máte vydlabanou dýni a chystáte se užít svátky podzimu?

25.10.2021

ČÍST VÍCE
Češi milují vepřové! Ale jak takovou kotletu či bůček správně připravit?
Češi milují vepřové! Ale jak takovou kotletu či bůček správně připravit?

Vepřové maso patří mezi oblíbené. V našich krajích snad každý občas prahne po klasické vepřové pečeni, knedlíku a zelí. Jsou dokonce totiž lidé, kteří s tím vystačí celý život!

13.10.2021

ČÍST VÍCE
Podpořte imunitu: 6 skvělých receptů z kysaného zelí
Podpořte imunitu: 6 skvělých receptů z kysaného zelí

Kysané zelí je vitamínovou bombou a neodmyslitelnou součástí podzimního a zimního jídelníčku. Je zdravé, levné a dá se kombinovat na stovky způsobů. Dnes se zaměříme na tradiční recepty.

11.10.2021

ČÍST VÍCE
Chodské koláče a recepty k nezaplacení
Chodské koláče a recepty k nezaplacení

Centrem oblasti Chodska se zdá být město Domažlice. Přesto přímo do Chodska už toto město nepatří. I přesto si v Domažlicích velice ctí chodských tradic a pokračují v pečení pravých chodských koláčů.

08.10.2021

ČÍST VÍCE
Milujete halušky? Zkuste recepty na halušky s brynzou, slaninou i se zelím
Milujete halušky? Zkuste recepty na halušky s brynzou, slaninou i se zelím

Halušky, bramborové noky, které má rád snad každý, stačí jen přizpůsobit suroviny, kterými je doplníme. Původně slovenské národní jídlo se i u nás těší velké oblibě, pojďme si ho připomenout a připravit na více způsobů.

03.10.2021

ČÍST VÍCE
Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem
Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem

Segedínský guláš je maďarská klasika mezi guláši. Každá rodina má určitě svůj vlastní recept na segedín. Tentokrát si ukážeme tradiční postup při vaření tohoto oblíbeného pokrmu.

29.09.2021

ČÍST VÍCE
Nejlepší bramboračka: Bez hub se neobejdete a vývar je prostě základ!
Nejlepší bramboračka: Bez hub se neobejdete a vývar je prostě základ!

Kdo by ji nemiloval, voňavá, hustá a poctivá, taková je bramboračka, kterou si pamatujeme z kuchyně našich babiček. Jak si ji připravit tak, aby se opravdu podařila a chutnala jako za starých časů? Vsaďte při vaření na silný vývar a bez hub snad ani bramboračku nevařte. Nejlepší jsou houby sušené, protože dodají polévce silnější aroma.

29.09.2021

ČÍST VÍCE
Chuť a vůni hub si nespletete: Houbařská sezóna právě vrcholí!
Chuť a vůni hub si nespletete: Houbařská sezóna právě vrcholí!

Hon na hřiby a jiné jedlé druhy hub je právě v těchto zářijových dnech na svém vrcholu. Pro mnohé z nás nejsou houby jen jídlem, ale doslova vášní! Pojďme se na houby podívat zblízka - prověřit si své znalosti, vyzkoušet spoustu receptů na polévky, smaženice i omáčky, naučit se houby sušit, zamrazit i nakládat, ale také uchovat v nich důležité vitamíny. Mimochodem, věděli jste, že až 6 milionů Čechů minimálně jednou ročně vyrazí do lesa na houby? Náš houbařský speciál si proto nesmíte nechat ujít!

15.09.2021

ČÍST VÍCE
Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat
Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat

Češi jsou národem houbařů. Říká se, že všechny houby jsou jedlé, některé však pouze jednou. Ale zanechme černého humoru a ponořme se do článku, který nám přiblíží houby z té zdravotní a kuchařské stránky.

08.09.2021

ČÍST VÍCE
Kukuřičná polenta:  Tradiční italské jídlo, které se dá zapékat, smažit i připravit na sladko
Kukuřičná polenta: Tradiční italské jídlo, které se dá zapékat, smažit i připravit na sladko

Zkoušíte rádi nové pokrmy? Nebojíte se experimentovat? Sáhněte v obchodě se zdravou výživou po kukuřičné mouce a připravte si doma polentu.

23.08.2021

ČÍST VÍCE
Klasické české pečení: Babiččiny buchty na 5 způsobů
Klasické české pečení: Babiččiny buchty na 5 způsobů

Pravé české buchty - voňavé, jemné, vláčné a nadýchané jako peříčko. Jejich pečení je pro většinu z nás velkou výzvou, ale s našimi prověřenými recepty se do nich můžete pustit třeba hned. Zaručeně se podaří.

18.08.2021

ČÍST VÍCE
Maso k uzení: Pochutnejte si na krkovici i slanině
Maso k uzení: Pochutnejte si na krkovici i slanině

Uzení je způsob tepelného zpracování masa a masných výrobků. Maso připravujeme teplem a kouřem z tvrdého dřeva nebo pilin.

04.08.2021

ČÍST VÍCE
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena