Pravé české buchty - voňavé, jemné, vláčné a nadýchané jako peříčko. Jejich pečení je pro většinu z nás velkou výzvou, ale s našimi prověřenými recepty se do nich můžete pustit třeba hned. Zaručeně se podaří.
28.01.2023
ČÍST VÍCEO vánočním čase nesmí na stole chybět houbový kuba. Dnes si tuto staročeskou klasiku z krup připravíme krok za krokem.
25.12.2022
ČÍST VÍCEBramborový salát dělá každý jinak, někdo přidává vejce, jiný cibuli. Náš recept je pouze z brambor, kořenové zeleniny, hrášku, okurek a majonézy. A jaký je ten váš nej?
24.12.2022
ČÍST VÍCEMajonéza je velmi oblíbená pro své mnohostranné použití a své významné místo zaujímá hlavně v době nastávajících Vánoc a silvestrovských oslav. Jak na domácí majonézu, aby se opravdu podařila?
22.12.2022
ČÍST VÍCEVánoce jsou tu se vším všudy. Nastává čas slavnostních jídel a všelijakých pochutin. Jak ale víme, Vánoce nejsou jen o štědrovečerní večeři. Co všechno můžete nachystat pro rodinu a co pro sváteční hosty? Podíváme se v dnešním článku.
18.12.2022
ČÍST VÍCEPo roce opět přichází čas klidu a pohody. Předchází tomu však obvyklý vánoční shon, nákupy, uklízení a samozřejmě nedílnou součástí Vánoc je i pečení. Cukroví je téměř samozřejmostí, ale na takovou vánočku si troufne jen málokdo. Máte také v paměti ty výtečné pletené copy našich babiček? Úplně se rozplývaly na jazyku. Ty dnešní kupované se jim zdaleka nemůžou rovnat. Pojďte tedy do toho letos s námi, zkusíme si ji upéct doma!
17.12.2022
ČÍST VÍCEAni se nenadějeme a je tu Štědrý den. Při pohledu do kalendáře možná začínáte propadat panice, co všechno jste si naplánovali upéct, ale přesto jste to nestihli. Pusťte se klidně do nepečeného cukroví, které můžete průběžně přidělávat ještě v průběhu vánočních svátků, bude vždy čerstvé a skvělé.
16.12.2022
ČÍST VÍCEKysané zelí je vitamínovou bombou a neodmyslitelnou součástí podzimního a zimního jídelníčku. Je zdravé, levné a dá se kombinovat na stovky způsobů. Dnes se zaměříme na tradiční recepty.
17.11.2022
ČÍST VÍCEPřipravte si větrníky či věnečky, jedny z nejoblíbenějších cukrárenských zákusků, sami doma. Jejich základem je právě odpalované neboli spařované těsto.
09.11.2022
ČÍST VÍCECentrem oblasti Chodska se zdá být město Domažlice. Přesto přímo do Chodska už toto město nepatří. I přesto si v Domažlicích velice ctí chodských tradic a pokračují v pečení pravých chodských koláčů dodnes.
02.11.2022
ČÍST VÍCEPříprava italského pokrmu z lasagní, mletého masa a bešamelové omáčky se může zdát na první pohled složitá, ale výsledek to bohatě vynahradí. Recept vás naučíme krok za krokem.
02.11.2022
ČÍST VÍCEŽiváňská pečeně je pokrm slovenské kuchyně, který má spoustu variant. Klasická příprava spočívá v kombinaci vepřového, jehněčího a hovězího masa, které se napíchá na jehlu a pomalu rožní. Ne každý si může tuto přípravu dovolit, proto si dnes připravíme levnější živáňskou pečeni v troubě.
28.10.2022
ČÍST VÍCETradičními znaky Halloweenu jsou dýně, speciálně vyřezané, které mají uvnitř svíčku. Dále čarodějky, duchové, černé kočky, oheň a příšery. Barvy Halloweenu jsou černá a oranžová. Už máte vydlabanou dýni a chystáte se užít svátky podzimu?
27.10.2022
ČÍST VÍCEZkoušíte rádi nové pokrmy? Nebojíte se experimentovat? Sáhněte v obchodě se zdravou výživou po kukuřičné mouce a připravte si doma polentu.
19.10.2022
ČÍST VÍCEV obchodech objevujeme stále nové ovoce a zeleninu. Často ani nevíme, jak s danou surovinou zacházet. V čem jsou batáty výjimečné a jak je připravit?
18.10.2022
ČÍST VÍCEHon na hřiby a jiné jedlé druhy hub je právě v těchto zářijových dnech na svém vrcholu. Pro mnohé z nás nejsou houby jen jídlem, ale doslova vášní! Pojďme se na houby podívat zblízka - prověřit si své znalosti, vyzkoušet spoustu receptů na polévky, smaženice i omáčky, naučit se houby sušit, zamrazit i nakládat, ale také uchovat v nich důležité vitamíny. Mimochodem, věděli jste, že až 6 milionů Čechů minimálně jednou ročně vyrazí do lesa na houby? Náš houbařský speciál si proto nesmíte nechat ujít!
23.09.2022
ČÍST VÍCEDomácí mleté maso má mnohem lepší chuť a můžeme z něj připravit i jiné chutné pokrmy - nejen sekanou nebo karbanátky. Nakonec máme záruku, že bude kvalitní a čerstvé.
23.09.2022
ČÍST VÍCEKnedlo vepřo zelo. Plněné knedlíky se zelím. Tradiční česká jídla, které se bez kysaného zelí nedokážeme představit. Málo která hospodyňka však ví, jak zelí naložit. Stačí přeci zajít do supermarketu a kysané zelí si koupit. Pro ty, kteří přeci jen upřednostňují domácí výrobu kysaného zelí, je tu náš článek s podrobným návodem.
22.09.2022
ČÍST VÍCEHledáte-li netradiční dárek k narozeninám nebo výročí, již nehledejte. Slámové víno je trefou do černého.
21.09.2022
ČÍST VÍCEK uzení nestačí jen dobrá udírna, je nutné znát některé zásady a postupy, které nám zajistí kvalitní výsledek - chuťově výbornou uzeninu. Na co si dát při přípravě uzenin pozor? A jak připravit tu nejlepší chalupářskou klobásu, uzenou šunku nebo slaninu?
09.09.2022
ČÍST VÍCEMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena