Původní bulharský recept na šopský salát je velmi jednoduchý. Základ v podobě rajčete, papriky, okurky a balkánského sýru můžeme doplnit o černé olivy, výsledek nikdy nezklame.
Poctivý babiččin recept na plněné papriky s voňavou rajskou omáčkou. Podle našeho FOTONÁVODU ho jistě zvládnou uvařit i ti, kteří v kuchyni teprve začínají. A jaká je to dobrota!
Jméno, které nemusíme snad ani představovat. Roman Vaněk, propagátor vysoké gastronomie, který je zakladatelem Pražského kulinářského institutu, porotcem kuchařských soutěží a autorem veleúspěšných kuchařek. A my si rovnou o 30 kuchařských knih autora tohoto zvučného jména zasoutěžíme!
Čerstvě natrhané zralé jahody jsou jedním z nejlepších darů přírody - jsou sladké, mají nezaměnitelnou chuť a obsahují výjimečně málo kalorií. Velmi snadno se pěstují, proto patří mezi nejrozšířenější plody našich zahrádek. A právě začíná jejich sezóna! Jak je využít při vaření a pečení na maximum?
Sladkosti a laskominky v nejrůznějších podobách do naší kuchyně samozřejmě patří, máme své tradiční a osvědčené receptury, nebráníme se však ani inspiraci ze zahraničí. Tak u nás zdomácněly například i cukrovinky z Ameriky, které se těší velké oblibě.
Je nejvyšší čas na pečení tradiční velikonoční pochoutky. Velikonoční nádivkou s uzeným masem a kopřivami krok za krokem nikdy nešlápnete vedle. Je jednoduchá a opravdu výborná.
V našich článcích o tradičních českých receptech si připravíme velikonoční pokrm našich babiček - nádivku. Přidáme ještě recept na velikonoční tlačenku. Opět krok za krokem.
V těchto dnech vítáme s nadějí první teplé sluníčko stejně jako naši předkové. Právě teď je nejvyšší čas začít s přípravou pečiva, které k velikonočním svátkům neodmyslitelně patří.
Málokdo ví, že s přicházejícím jarem příroda s sebou přináší také první plody pro houbaře. Jaro je totiž časem smržů. Pojďme si o těchto houbách říct více a podívat se i na pár receptů z nich.
Co by to bylo za Velikonoce bez beránka, mazance či vajíčkové pomazánky? V našem článku se můžete inspirovat nejúspěšnějšími recepty na Velikonoce, které od vás získaly pozitivní hodnocení. Inspirujte se!
Velikonoce klepou na dveře a je na čase udělat si plán, co všechno by letos vlastně mělo být na stole. Pokud vám chybí inspirace, zkuste ji hledat mezi tradicemi našich sousedů. Některé vás překvapí svou obdobou našich velikonočních tradic, jiné naopak svou odlišností.
Nastává čas, kdy mnoho z nás začne sbírat a sušit různé byliny pro svá oblíbená jídla. Nejinak je tomu s kopřivou, která se pomalu nejen na našich zahradách pomalu rozrůstá.
Zahřejte se! Minestrone je vynikající italská polévka, které se vaří na nespočet způsobů. V každé oblasti Itálie je tato vydatná polévka připravována s různými obměnami a v podstatě se v ní zužitkuje téměř jakákoliv zelenina.
Nevíte, čím naplnit nebo ozdobit vaše koláče? Máte doma spoustu ovoce a zavařenin? Pak vám nic nebrání je použít.
Klasicky vařenou či dušenou rýži máme často na talíři - doma i v restauraci. Ale už málokterý jídelní lístek obsahuje kuskus či bulgur, přitom se k pokrmu často hodí lépe.
Živáňská pečeně je pokrm slovenské kuchyně, který má spoustu variant. Klasická příprava spočívá v kombinaci vepřového, jehněčího a hovězího masa, které se napíchá na jehlu a pomalu rožní. Ne každý si může tuto přípravu dovolit, proto si dnes připravíme levnější živáňskou pečeni v troubě.
Segedínský guláš je maďarská klasika mezi guláši. Každá rodina má určitě svůj vlastní recept na segedín. Tentokrát si ukážeme tradiční postup při vaření tohoto oblíbeného pokrmu.
I kdybychom dlouho hledali, asi nenajdeme typičtější českou zeleninu s dlouholetou tradicí. V listině povolených odrůd napočítáme skoro sto různých druhů zelí.
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena