Sezóna českých rajčat: Také zbožňujete domácí kečup a rajskou?

Sezóna českých rajčat: Také zbožňujete domácí kečup a rajskou?

Rajčata jsou sice k dostání celoročně, ale nad krásně červená a voňavá rajčata z české úrody není, a v tuto dobu jsou pro naše tělo nejpřínosnější. Užijme si jejich sezónu, připravme si z nich výbornou rajčatovou polévku, omáčku, ale uchovejme si rajská jablíčka také na později - v podobě domácího rajčatového pyré či kečupu.

19453×

Rajská omáčka s koulemi od babičky
(doba přípravy 45 min )

Domácí kečup 2
(doba přípravy 1 h 30 min )

Plněné papriky v rajčatové omáčce
(doba přípravy 1 h 30 min )

Domácí rajčatové pyré
(doba přípravy 35 min )

Rajčatový salát s koprem
(doba přípravy 15 min )

Italský rajčatový krém s bazalkou
(doba přípravy 30 min )

Pochutnejte si na těch nejlepších receptech z rajčat

Milujete chuť zralých rajčat a chcete vyzkoušet nové recepty? Vybrali jsme pro vás výborné pokrmy, ve kterých si rajčata můžete dopřát jak v čerstvé podobě, tak zapečená, v podobě omáček, polévek, chuťovek a netradičně i v pomazánce.

Pochutnejte

Videorecept: Krémová polévka z pečených rajčat podle Anny

Recept na polévku z pečených rajčat je v podstatě vhodný po celý rok. V létě můžete spotřebovat přebytky rajčat ze zahrádky a v zimě použijte rajčata z obchodu. Ta sice nejsou pořádně k jídlu, ale této polévce poslouží úplně stejně jako ta ze zahrádky.

Videorecept:

Recept na domácí harissu krok za krokem

Harissa, to je tradiční pálivá omáčka pocházející z arabské kuchyně. Používá se k dochucování pokrmů i samostatně. A má opravdu říz! Dnes si ji připravíme krok za krokem.

Recept

Úvodní foto: Pixabay.com

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena