Recept na těstoviny s omáčkou připravenou z čerstvých rajčátek.
2 misky | rajčata |
3 stroužky | česnek |
1 ks | cibule |
2 lžíce | olivový olej extra virgin |
1 lžíce | koření Horalka |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
čerstvě mletý barevný pepř | |
bazalka | |
cukr | |
podle potřeby | |
těstoviny | |
parmazán |
Rajčata překrájíme, menší můžeme nechat celá. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmažíme na oleji. Přihodíme nadrobno nakrájený česnek, osolíme, opepříme, přidáme lžíci mletého koření Horalka (nemusí být, nahradí místo vody vývar) a vsypeme rajčata s čerstvou bazalkou. Za občasného promíchání a podlití vývarem podusíme.
Rajčata poté rozmixujeme a dochutíme cukrem, podle potřeby i dosolíme, dopepříme apod.
Promícháme s uvařenými těstovinami, na taliří doplníme parmazánem a ihned podáváme.
Těstoviny v podzimním jídelníčku: Zapečte je!
Zapékané těstoviny jsou velmi vděčné - jsou levné, ne moc pracné a zasytí opravdu celou rodinu. Přinášíme vám 8 skvělých receptů na těstoviny z jednoho pekáčku - zapečené se zeleninou, uzeninami, ale i houbami.
Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem
Recept na velmi oblíbenou boloňskou omáčku, pasta alla bolognese. Směs z mletého masa, zeleniny a těch správných bylinek, která v kombinaci s těstovinami (ideálně špagety) sklidí velký potlesk!
Pikantní cibulovo-rajčatová polévka
(doba přípravy 35 min)
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena