Maminčin domácí kečup

Recept na domácí kečup, který je mnohem lepší a zdravější než ten kupovaný.


4.627x
120 min

Postup přípravy

Zeleninu očistíme a nakrájíme. Rajčata dobře omyjeme a nakrájíme na měsíčky, cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky, jablíčka zbavíme jádřince a i se slupkou je také nakrájíme na čtvrtky.

Všechnu zeleninu dáme do velkého hrnce. K zelenině přisypeme cukr. Přidáme veškeré koření, sůl a nakonec přilijeme ocet. Zeleninu vaříme do zhoustnutí asi 1 hodinu. Občas promícháme.

Uvařenou zeleninu na kečup odstavíme, vyndáme bobkové listy, hřebíček a kuličky nového koření. Zeleninu pečlivě rozmixujeme a kečup přes jemné sítko propasírujeme. Propasírování není nezbytně nutné, někomu semínka nevadí.

Ještě horký domácí kečup přelijeme do sklenic, ihned zavíčkujeme a sterilujeme 20 minut.

Domácí kečup podáváme jako ten kupovaný. Z tohoto množství připravíme přes tři půllitrové sklenice domácího kečupu.

Cuketa na talíři: Recepty, které musíte vyzkoušet

user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Maminčin domácí kečup

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Česká