Maminčin domácí kečup

Recept na domácí kečup, který je mnohem lepší a zdravější než ten kupovaný.


4.628x
120 min

Postup přípravy

Zeleninu očistíme a nakrájíme. Rajčata dobře omyjeme a nakrájíme na měsíčky, cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky, jablíčka zbavíme jádřince a i se slupkou je také nakrájíme na čtvrtky. Všechnu zeleninu dáme do velkého hrnce. K zelenině přisypeme cukr. Přidáme veškeré koření, sůl a nakonec přilijeme ocet. Zeleninu vaříme do zhoustnutí asi 1 hodinu. Občas promícháme. Uvařenou zeleninu na kečup odstavíme, vyndáme bobkové listy, hřebíček a kuličky nového koření. Zeleninu pečlivě rozmixujeme a kečup přes jemné sítko propasírujeme. Propasírování není nezbytně nutné, někomu semínka nevadí. Ještě horký domácí kečup přelijeme do sklenic, ihned zavíčkujeme a sterilujeme 20 minut. Domácí kečup podáváme jako ten kupovaný. Z tohoto množství připravíme přes tři půllitrové sklenice domácího kečupu.

Cuketa na talíři: Recepty, které musíte vyzkoušet

user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Maminčin domácí kečup

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena