Oblíbené retro: Jak se dělají plněné papriky a proč se do nich přidává rýže?
Paprikové lusky plněné mletým masem a rajská omáčka platí za klasiku českých jídelen a kantýn. Svou slávu si však stále drží i na stolech doma nebo v restauracích jako součást poledních menu. S úspěchem je však můžete i obměňovat. Podávejte ji třeba bez omáčky, plňte nápaditými nádivkami s obilovin, masa i tofu.
Z paprik se dá kouzlit aneb Nejlepší recepty od leča po domácí hořčici
Barevné, šťavnaté, tvárné a s jedinečnou chutí – to jsou papriky, které vládnou letní kuchyni. Umí být svěží i syté, jemné i pikantní, zkrátka pokaždé jiné. Přesto se jimi nepřejíte. Hodí se do salátů, pomazánek, omáček i jako hlavní chod. Můžeme je péct, zapékat, dusit i nakládat - pokaždé budou fantastické. V článku vám ukážeme, s jakými recepty se to povede!
Autor:100
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena