Vaření.czReceptyPikantní papriková hořčice

Pikantní papriková hořčice

Celkem snadný recept na výrobu domácí hořčice, kterou používám zkrátka ke všemu.


4.210x
60 min

Postup přípravy

Zeleninu očistíme. Kapie, cibuli a feferonky rozmixujeme v mixéru do pyré. Takto rozmixovanou hmotu vložíme do většího hrnce a přidáme olej, ocet, deko a cukr. Vše důkladně promícháme a v hrnci pomalu přivedeme k varu. Za občasného míchání necháme pozvolna probublávat 30 - 40 minut. Záleží na tom, kolik pustí kapie vody. Zkrátka vaříme tak dlouho, až směs zhoustne do konzistence hořčice. Pak paprikovou hořčici naplníme do skleniček. Osobně nesteriluji, ale kdo chce, tak může. Pikantní paprikovou hořčici podáváme třeba ke grilovanému masu. Záleží na chuti. Lepší je použít čerstvé feferonky než nakládané. Toto množství vystačí na zhruba 12 přesnídávkových skleniček.
user-icon

autor bossfox


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní papriková hořčice

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena