Domácí rajčatové pyré

Urodilo se vám velké množství rajčat a nestíháte je konzumovat? Pak vyzkoušejte velmi snadný recept na rajčatové pyré nebo omáčku, kterou můžete uchovat ve sklenici nebo v mrazáku až do zimy.


4.025x
35 min

Postup přípravy

Vyzrálá rajčata očistíme, nakrájíme na kousky a v kutru nebo mixéru rozmělníme do pěny. Velkou cibuli oloupeme a rozkrájíme.

Rozmixovaná rajčata nalijeme do hrnce, pokud nám vadí semínka, použijeme husté sítko. Přidáme rovněž dohladka rozmixovanou cibuli. Směs osolíme, ochutíme česnekem, citronovou šťávou, tymiánem a zprudka přivedeme k varu.

Rajčatové pyré vaříme za občasného míchání 15 minut a ještě horké pyré plníme do čistých a suchých sklenic, které ihned zavíčkujeme, otočíme dnem nahoru a necháme vychladnout. Výhodnější je, když pyré rozdělíme na porce do plastových krabiček a uložíme do mrazáku.

Domácí pyré z čerstvých rajčat můžeme využívat během celého roku k přípravě polévek, omáček, gulášů apod., kde chceme mít chuť našich čerstvých rajčat.

Zkuste třeba tyto výborné recepty z rajčat

user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí rajčatové pyré

Zpět na recept