Jemný domácí rajčatový kečup

Máme-li doma tolik rajčat, že najednou nevíme, co s nimi, nemusíme se přemáhat a snažit se je všechny sníst. Můžeme si z nich totiž vyrobit domácí kečup, který oceníme třeba i během zimy.


3.911x

Postup přípravy

Rajčata, jablka a cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Vložíme do hrnce, podlijeme vodou a octem, přidáme sůl a cukr a veškeré koření.

Vaříme na mírném stupni asi hodinu a občas směs promícháme. Poté vyjmeme z hrnce bobkový list, hřebíček, pepř i nové koření. Vše rozmixujeme dohladka a pokud chceme mít kečup doopravdy hladký, ještě kečup propasírujeme.

Sklenice, ve kterých budeme kečup skladovat, vyvaříme horkou vodou. Poté je naplníme, uzavřeme a dnem vzhůru necháme odstát do vychladnutí.

Jemný domácí rajčatový kečup používáme podle naší chuti k dochucení různých pokrmů.

Zdroj: www.akademiekvality.cz


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemný domácí rajčatový kečup

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Česká