Cuketovo-rajčatové pyré

Do těstovin, do omáček, pod maso - pyré z rajčat a cukety pro jeho všestrannost určitě oceníte!


0.00x
45 min

Ingredience

podle potřeby

5 stroužkůčesnek

podle chuti

1 lžičkasůl
1 hrstbazalka
1 špetkapepř

směs

2 kgrajčata
1 kscuketa
2 lžíceolivový olej

Postup přípravy

Omytá rajčata zbavíme bubáků a nakrájíme na kostky, očištěnou, omytou a oloupanou velkou cuketu také. Po částech vkládáme obojí do mixéru a mixujeme až do kašovité konzistence. Přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř, trochu olivového oleje, můžeme přidat i sušenou nebo čerstvou bazalku a znovu řádně rozmixujeme. Cuketovo-rajčatovou směsí plníme čisté a suché sklenice, které dobře uzavřeme. Ihned sterilujeme při 80°C asi třicet minut, ale je možné i jednoduše zamrazit. Cuketovo-rajčatové pyré můžeme následně použít do nejrůznějších směsí na těstoviny, jako základ k potření slaných koláčů a pizzy, do pikantních masových směsí a podobně.
user-icon

autor Veronika

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Cuketovo-rajčatové pyré

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Recepty z italské kuchyně
Kuchařky
Přílohy | Zelenina

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena