Cuketovo-rajčatové pyré

Do těstovin, do omáček, pod maso - pyré z rajčat a cukety pro jeho všestrannost určitě oceníte!


0.00x
45 min

Postup přípravy

Omytá rajčata zbavíme bubáků a nakrájíme na kostky, očištěnou, omytou a oloupanou velkou cuketu také. Po částech vkládáme obojí do mixéru a mixujeme až do kašovité konzistence. Přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř, trochu olivového oleje, můžeme přidat i sušenou nebo čerstvou bazalku a znovu řádně rozmixujeme.

Cuketovo-rajčatovou směsí plníme čisté a suché sklenice, které dobře uzavřeme. Ihned sterilujeme při 80°C asi třicet minut, ale je možné i jednoduše zamrazit.

Cuketovo-rajčatové pyré můžeme následně použít do nejrůznějších směsí na těstoviny, jako základ k potření slaných koláčů a pizzy, do pikantních masových směsí a podobně.
user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cuketovo-rajčatové pyré

Zpět na recept