Do těstovin, do omáček, pod maso - pyré z rajčat a cukety pro jeho všestrannost určitě oceníte!
podle potřeby | |
---|---|
5 stroužků | česnek |
podle chuti | |
1 lžička | sůl |
1 hrst | bazalka |
1 špetka | pepř |
směs | |
2 kg | rajčata |
1 ks | cuketa |
2 lžíce | olivový olej |
Omytá rajčata zbavíme bubáků a nakrájíme na kostky, očištěnou, omytou a oloupanou velkou cuketu také. Po částech vkládáme obojí do mixéru a mixujeme až do kašovité konzistence. Přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř, trochu olivového oleje, můžeme přidat i sušenou nebo čerstvou bazalku a znovu řádně rozmixujeme. Cuketovo-rajčatovou směsí plníme čisté a suché sklenice, které dobře uzavřeme. Ihned sterilujeme při 80°C asi třicet minut, ale je možné i jednoduše zamrazit. Cuketovo-rajčatové pyré můžeme následně použít do nejrůznějších směsí na těstoviny, jako základ k potření slaných koláčů a pizzy, do pikantních masových směsí a podobně.
Nejoblíbenější recepty z cukety
Cuketovou sezónu je třeba si pořádně užít. Inspirujte se našimi recepty, ve kterých cuketa nesmí chybět. Čistě zeleninové, s masem, ale i na sladko v koláčích chutná jednoduše báječně.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena