Ostrý česnekový kečup

Když domácí cheeseburger, tak s domácím kečupem. Vyzkoušejte můj recept na výrazný a ostrý kečup.


5.02x
160 min

Ingredience

70 gcukr
8 svazkůčesnek
8 gsůl
100 mlocet
12 ksrajčata
2 kscibule
2 ksjablko
5 kshřebíček
2 kschilli paprička
5 lístkůbobkový list
10 kuličeknové koření
10 kuličekpepř
0.5 lžičkymletá skořice
1 lžičkamletá sladká paprika
1 lžícemletá pálivá paprika
1 lžícechilli vločky

Postup přípravy

Rajčata rozpůlíme, pak rozčtvrtíme a čtvrtku ještě příčně rozpůlíme. Cibuli nakrájíme velmi na hrubo. Jablko neloupeme, ale vykrojíme jádřinec a nakrájíme stejně jako rajčata. Vše dáme do hrnce a pomalu necháme dusit. Přidáme pepř, hřebíček a nové koření zavázané do plátýnka (před pasírováním by bylo nutno kuličky a lístky vysbírat) a přihodíme bobkové lístky. Až zelenina pustí trochu šťávy, tak přidáme ocet, cukr a skořici. Osolíme a necháme dál pomalu dusit. Až začne zelenina měknout, přidáme všechno chilli a mletou sladkou a pálivou papriku a česnek a dusíme zcela doměkka. Ke konci je lepší zeleninu častěji promíchat, aby se nepřichytávala na dno. Mícháním se navíc začne zelenina pozvolna rozmělňovat. Na dně hrnce by neměla být tekutina, jinak by se ve sklenicích odloučila. Až je ze zeleniny hrubá hustá kaše, tak vyjmeme uzlíček s kořením a bobkové listy a vše propasírujeme do čisté nádoby. Domácí kečup nalijeme do sterilních sklenic a pro delší uschování lze zavařit. Postačí 12 minut při 80° C a pak zprudka zchladit ve studené vodě s ledem. Domácí kečup uchováváme v ledničce. Poznámka: Pálivost si každý může upravit dle toho, co snese. Když se vynechá česnek, tak to bude jen ostrý kečup. Jemný dětský kečup je bez pálivých složek a česneku. Pro intenzivnější chuť a tmavší barvu lze zeleninu dusit až do velmi husté směsi, se kterou se třeba stále míchat, protože se rychle začne připékat na dno.

Recept na poctivý domácí kečup téměř bez práce

Dnes se krok za krokem naučíme domácí kečup, který je jemný, slaďoučký a konzistencí jako kupovaný. A výhoda navíc, s přípravou není příliš práce.

Recept

Jak na šťavnatý domácí burger?

Pravý hamburger se dělá z hovězího, ideálně z hovězího plecka, které je samo o sobě šťavnaté a nedá se vysušit. Masu se pověnujte, ideální je doma čerstvě pomleté v mlýnku na maso (na hrubé zrno). Do masové směsi na burgry nepatří žádné vajíčko ani strouhanka, k ochucení stačí sůl a pepř, nikdy nepřebíjejte základní chuť masa kořením.

Jak

user-icon

autor cubeec

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Ostrý česnekový kečup

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena