Vaření.czMagazínVyhledávání

Vyhledávání

Pečeme vánočku: Jak na to, aby se opravdu podařila?
Pečeme vánočku: Jak na to, aby se opravdu podařila?

Po roce opět přichází čas klidu a pohody. Předchází tomu však obvyklý vánoční shon, nákupy, uklízení a samozřejmě nedílnou součástí Vánoc je i pečení. Cukroví je téměř samozřejmostí, ale na takovou vánočku si troufne jen málokdo. Máte také v paměti ty výtečné pletené copy našich babiček? Úplně se rozplývaly na jazyku. Ty dnešní kupované se jim zdaleka nemůžou rovnat. Pojďte tedy do toho letos s námi, zkusíme si ji upéct doma!

28.11.2021

ČÍST VÍCE
Veganské bramborové knedlíky plněné tofu se zelím krok za krokem
Veganské bramborové knedlíky plněné tofu se zelím krok za krokem

Vynikající veganská alternativa k plněným knedlíkům. Recept krok za krokem.

26.11.2021

ČÍST VÍCE
Jak naložit kysané zelí?
Jak naložit kysané zelí?

Knedlo vepřo zelo. Plněné knedlíky se zelím. Tradiční česká jídla, které se bez kysaného zelí nedokážeme představit. Málo která hospodyňka však ví, jak zelí naložit. Stačí přeci zajít do supermarketu a kysané zelí si koupit. Pro ty, kteří přeci jen upřednostňují domácí výrobu kysaného zelí, je tu náš článek s podrobným návodem.

29.10.2021

ČÍST VÍCE
Recept na hummus - cizrnovou pomazánku krok za krokem
Recept na hummus - cizrnovou pomazánku krok za krokem

Vyzkoušejte domácí přípravu hummusu - velmi oblíbené pomazánky z cizrny. Vysoký obsah bílkovin, vlákniny, železa, vápníku a vitamínů je bonusem navíc. Fotorecept krok za krokem.

26.10.2021

ČÍST VÍCE
Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé
Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

Tradičními znaky Halloweenu jsou dýně, speciálně vyřezané, které mají uvnitř svíčku. Dále čarodějky, duchové, černé kočky, oheň a příšery. Barvy Halloweenu jsou černá a oranžová. Už máte vydlabanou dýni a chystáte se užít svátky podzimu?

25.10.2021

ČÍST VÍCE
Veganská svíčková omáčka s brusinkami a uzeným tofu krok za krokem
Veganská svíčková omáčka s brusinkami a uzeným tofu krok za krokem

Veganská verze oblíbené svíčkové omáčky není vůbec složitá. Můžete se o tom sami přesvědčit v našem receptu krok za krokem.

23.10.2021

ČÍST VÍCE
Dýňový speciál: Top recepty, které si navždy zamilujete
Dýňový speciál: Top recepty, které si navždy zamilujete

Dýně jsou jedním z hlavních symbolů podzimu, oslav Halloweenu a čím dál víc se tahle brukvovitá zelenina začíná prosazovat i v kuchyni. S příchodem sychravého počasí zařazujeme do svého jídelníčku dýně na vícero způsobů, jejich velkou výhodou je, že jdou připravit naslano i nasladko. A co je další plus, jsou nesmírně zdravé.

15.10.2021

ČÍST VÍCE
Levné recepty z brokolice aneb jak nasytit celou rodinu za pár korun
Levné recepty z brokolice aneb jak nasytit celou rodinu za pár korun

Už vám dochází nápady, jak nasytit celou rodinu, aby hlavní chod nezruinoval rodinný rozpočet? Sáhněte častěji po brokolici, při vaření se s ní dá jen při troše fantazie opravdu kouzlit. Bonusem navíc jsou její výživové hodnoty a minimum kalorií.

11.10.2021

ČÍST VÍCE
Recept na zázvorovou medicínu krok za krokem
Recept na zázvorovou medicínu krok za krokem

Také vás neustále trápí nějaké to nachlazení, chřipka či kašel? Při neustále měnícím se počasí se není čemu divit. Pojďme na nemoc společně vyzrát domácí zázvorovou medicínou. I pro podporu imunity je velmi účinná.

10.10.2021

ČÍST VÍCE
Útok na nachlazení a chřipku: Jak své tělo od nemoci ochránit?
Útok na nachlazení a chřipku: Jak své tělo od nemoci ochránit?

Je zde období nachlazení, chřipek a oslabené imunity, můžeme však tělo ochránit - pomocí vitamínů.

30.09.2021

ČÍST VÍCE
Zásobte tělo vitamíny: Dopřejte si na oběd zdravý čočkový salát s pečenou zeleninou
Zásobte tělo vitamíny: Dopřejte si na oběd zdravý čočkový salát s pečenou zeleninou

Nikdy bychom neměli zapomínat na dostatečný přísun zeleniny i luštěnin. Skvělou variantou je tento rychlý salát z černé čočky s pečenou zeleninou.

28.09.2021

ČÍST VÍCE
Šípky – proč je v přírodě rozhodně nepřehlížet?
Šípky – proč je v přírodě rozhodně nepřehlížet?

Určitě jste už zaznamenali dozrávání krásných červených šípkových plodů. První, co vás napadlo, bylo možná využití pro nejrůznější podzimní dekorace, ale byla by škoda zapomínat, že šípek je především doslova poklad pro naše zdraví, zvláště teď, na začátku podzimu. Zajímavostí je, že veškerou naši spotřebu šípků pokryjí volně rostoucí rostliny, proto se u nás ani nepěstuje průmyslově.

23.09.2021

ČÍST VÍCE
Podzimní čaje pro zahřátí a silnější imunitu: Sáhněte po zázvoru, černé jeřabině i borůvkách
Podzimní čaje pro zahřátí a silnější imunitu: Sáhněte po zázvoru, černé jeřabině i borůvkách

Konec babího léta na sebe nenechá dlouho čekat. Čekají nás dny chladnější a naše tělo uvítá, když si pravidelně dopřejeme hřejivý čaj. Co takhle místo pytlíku z krabičky sáhnout po čerstvých či sušených bylinkách, zázvoru a ovoci? Jde to i zdravěji a my jsme si pro vás připravili tipy na čaje z domácích surovin ve vybraných receptech.

20.09.2021

ČÍST VÍCE
Ještě ho stihnete: Ty nejlepší recepty na domácí kečup
Ještě ho stihnete: Ty nejlepší recepty na domácí kečup

Máte-li doma tolik rajčat, že najednou nevíte, co s nimi, nemusíte se přemáhat a snažit se je všechny sníst a denně z nich tvořit pokrmy. Jednodušší a praktičtější bude, když si z čerstvých rajčat vyrobíte domácí a zdravější kečup podle osvědčených receptů, který oceníte i během zimy a při vaření. Žádná chemie, konzervanty a látky, které při jeho přípravě jednoduše nepotřebujete.

13.09.2021

ČÍST VÍCE
Vaříme s kuskusem: Nejlepší recepty s ultra rychlou přípravou!
Vaříme s kuskusem: Nejlepší recepty s ultra rychlou přípravou!

Kuskus je velmi variabilní surovina, dá se použít jako jednoduchá příloha, hlavní chod v podobě salátu, na způsob rizota, ale také použít jako základ do nejrůznějších placiček, polévek a jako hlavní surovina při přípravě sladkých nákypů a kaší. Jak se kuskus správně připravuje se podíváme ve vybraných receptech.

13.09.2021

ČÍST VÍCE
Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat
Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat

Češi jsou národem houbařů. Říká se, že všechny houby jsou jedlé, některé však pouze jednou. Ale zanechme černého humoru a ponořme se do článku, který nám přiblíží houby z té zdravotní a kuchařské stránky.

08.09.2021

ČÍST VÍCE
Sklízíme a zavařujeme švestky: Na povidla i na koláč
Sklízíme a zavařujeme švestky: Na povidla i na koláč

Začátkem školního roku se zahrady zbarvují do modra. Je čas dozrávání švestek, trnek, duranců, jak se jim jinak krajově říká. Sazenice švestky k nám přišly z Francie za vlády Karla IV. a na jeho počest se jim na Moravě říká kadlátky.

08.09.2021

ČÍST VÍCE
Život bez masa: Staňte se na pár dní vegetariánem
Život bez masa: Staňte se na pár dní vegetariánem

Vegetariáni se často potýkají s nepochopením a jednou z obvyklých otázek, která směrem k nim vychází z úst masožravců, je "A co jako jíš?" Pokrmy bez masa, to nejsou jen nudné saláty a zelenina bez chuti, ale i nápadité a do detailu propracované recepty ze zdravých a plnohodnotných surovin. Máme pro vás 12 tipů na hlavní jídlo ve vegetariánské verzi.

06.09.2021

ČÍST VÍCE
Bylinky našich babiček aneb jak přírodní cestou utužit své zdraví
Bylinky našich babiček aneb jak přírodní cestou utužit své zdraví

Už od dávných časů sbíraly naše babičky a také prababičky bylinky. Dnes jen málo lidí se sbíráním bylinek výrazněji zabývá. A je to velká škoda!

05.09.2021

ČÍST VÍCE
Pronikavá chuť čerstvého zázvoru vylepší řadu pokrmů
Pronikavá chuť čerstvého zázvoru vylepší řadu pokrmů

Chuť zázvoru je někomu nepříjemná, někdo ji v pokrmech vyhledává. I kandovaný a obalený v cukru si stále zachovává svou štiplavost. Co teprve čerstvý, strouhaný a vymačkaný na šťávu.

01.09.2021

ČÍST VÍCE
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena