Zabijačka u nás vždy úzce souvisela s masopustními tradicemi, po které následovaly bezmasé týdny až do Velikonoc. Nešlo jen o ledajakou a obyčejnou porážku domácího zvířete za účelem nasycení. Domácí zabijačky bývaly velkou společenskou událostí tradičního českého venkova a podíleli se na nich sousedé z blízkého i širokého okolí.
22.02.2024
ČÍST VÍCETato kaše zaručeně nakopne na celý den. Vyzkoušejte si ji s námi v našem receptu krok za krokem.
22.02.2024
ČÍST VÍCEŠpagety, houby a smetana - dokonalá kombinace! Jen pár surovin a trocha šikovnosti stačí k přípravě výborného hlavního chodu. Podle tohoto video návodu jej zvládne připravit opravdu každý!
21.02.2024
ČÍST VÍCEMilujete palačinky na všechny způsoby stejně jako my? Tyto špenátové chutnají fantasticky! Jejich příprava není nijak náročná a dnes vás je naučíme krok za krokem.
20.02.2024
ČÍST VÍCESychravé počasí? Určitě vás prohřeje a zasytí tato úžasná krémová polévka z pečené mrkve se zázvorem. Podle našeho fotoreceptu ji jistě zvládnete. A že bude chutnat - zaručeno!
19.02.2024
ČÍST VÍCEMami, já mám hlad! Pokud máte doma jedno a více dětí, tuhle větu určitě dobře znáte a dost možná už vám dochází fantazie, jaké svačinky dětem do školy či na výlety připravit. Máme pro vás 11 skvělých receptů, kterými dětem uděláte radost.
19.02.2024
ČÍST VÍCELáká vás vyrazit si v blízké době do přírody a užít si prvního sluníčka? Co takhle si zpříjemnit výlet i dokonale připraveným piknikem? Pár rad pro první piknikové pokusy.
18.02.2024
ČÍST VÍCEMilujete na oslavách či svatbách malé koláčky? Napečte si je kdykoliv doma podle následujícího tradičního receptu krok za krokem.
18.02.2024
ČÍST VÍCECizrna neboli římský hrách je velmi vděčnou luštěninou s vysokým obsahem železa, zdravých tuků a vlákniny. Při jejím použití bezpochyby platí, že málo peněz uděláme hodně muziky - lze ji použít jako hlavní chod, přílohu, může být součástí salátu, můžeme z ní připravit výbornou pomazánku či polévku, ale uplatnění najde i při přípravě placiček nebo oblíbeného falafelu - smažených cizrnových koulí. Pojďme se společně podívat na 10 receptů, které obohatí váš jídelníček.
18.02.2024
ČÍST VÍCERecept na pastýřský koláč je velmi jednoduchý. Provoňte ho čerstvými bylinkami a získáte skvěle vyladěný pokrm, který si zamilujete.
17.02.2024
ČÍST VÍCELovecká sezóna je za námi a byla by veliká škoda zásoby masa nevyužít a nevyzkoušet nové recepty. Kančí maso je tmavé a libovější než třeba vepřové, hodí se na přípravu minutek i do gulášů. Máme pro vás 8 výborných receptů právě z kančího masa.
16.02.2024
ČÍST VÍCEPalačinky, lívance, kynuté buchty, koláče s drobenkou, ovocné dezerty a voňavé sladké pečivo. Také se vám už teď sbíhají sliny? Vždyť co by to byl za víkend bez těchto pochoutek. Ale ne vždy je čas a chuť na zdlouhavé pečení. Dnes se zaměříme na rychlost a připravíme si nejlepší a zároveň nejrychlejší moučníky.
16.02.2024
ČÍST VÍCEOmeleta bez vajec chutná skvěle a navíc má i vysoké nutriční hodnoty. Vyzkoušejte tento čistě rostlinný recept z pár surovin krok za krokem.
16.02.2024
ČÍST VÍCEI když kalendář tvrdí, že je zima, počasí venku už začíná vonět jarem. Ale na čas, kdy budeme na zahradě sklízet čerstvý salát nebo si jen tak utrhneme nějakou tu ředkvičku, si ještě budeme muset počkat. Stále jsme v období, kdy vitamíny a minerály z čerstvé zeleniny a ovoce chybí. Ale to neznamená, že se jich musíme zcela vzdávat. Dejte šanci mikrobylinkám, které jsou pro toto období ideálním řešením.
15.02.2024
ČÍST VÍCEZ červené čočky můžete uvařit polévku i kaši jako hlavní chod. Spolu s rozmixovanými jáhly z ní lze připravit zdravou pomazánku. Dobrá je i s těstovinami, s pohankou nebo jako zahušťovadlo do gulášů. Lze ji použít i jako přílohu k masu či vejci. Pokud rádi experimentujete, určitě ji častěji zařaďte do svého jídelníčku. Přinášíme vám pár tipů, co dobrého si z červené čočky uvařit.
15.02.2024
ČÍST VÍCEUžijte si letošního Valentýna zdravěji, plného barev a chutí ovoce!
14.02.2024
ČÍST VÍCEPřekvapte své blízké lahodnými kremrolkami s jahodovým krémem. Tato sladká lahůdka jistě zanechá nezapomenutelný dojem.
14.02.2024
ČÍST VÍCEZahřejte se! Minestrone je vynikající italská polévka, které se vaří na nespočet způsobů. V každé oblasti Itálie je tato vydatná polévka připravována s různými obměnami a v podstatě se v ní zužitkuje téměř jakákoliv zelenina.
13.02.2024
ČÍST VÍCEValentýn se blíží a je na čase připravit něco sladkého pro své blízké a milované. Zaručujeme, že tyto pečené donuty si všichni zamilují.
13.02.2024
ČÍST VÍCERizoto je původně pravým italským pokrmem, který si žádá pečlivou přípravu a stanovený postup. Ovšem po Česku si jej připravujeme po svém - většinou v nekrémové variantě. Dnes se podíváme na ty nejlepší recepty, které u našich čtenářů bodují.
13.02.2024
ČÍST VÍCEMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena