Podzimní čaje pro zahřátí a silnější imunitu: Sáhněte po zázvoru, černé jeřabině i borůvkách
Podzimní čaje pro zahřátí a silnější imunitu: Sáhněte po zázvoru, černé jeřabině i borůvkách

Konec babího léta na sebe nenechá dlouho čekat. Čekají nás dny chladnější a naše tělo uvítá, když si pravidelně dopřejeme hřejivý čaj. Co takhle místo pytlíku z krabičky sáhnout po čerstvých či sušených bylinkách, zázvoru a ovoci? Jde to i zdravěji a my jsme si pro vás připravili tipy na čaje z domácích surovin ve vybraných receptech.

20.09.2021

ČÍST VÍCE
Není nad poctivou polévku: Zelňačka s klobásou krok za krokem
Není nad poctivou polévku: Zelňačka s klobásou krok za krokem

Recept na klasickou zelňačku, ve které nechybí klobása, uzené maso a mletá paprika. Polévka, která skvěle zahřeje i zasytí. Podle podrobného fotopostupu ji zvládne každý.

13.09.2021

ČÍST VÍCE
Recept na křupavé domácí bramboráky krok za krokem
Recept na křupavé domácí bramboráky krok za krokem

Kdo by neměl rád bramboráky - bramborové placky, které se připravují smažením tenké vrstvy těsta z nastrouhaných syrových brambor, mouky, vajec, soli a koření. Bramboráky podle tohoto receptu vám budou při smažení mizet pod rukama!

11.09.2021

ČÍST VÍCE
Recept na slaný houbový koláč krok za krokem
Recept na slaný houbový koláč krok za krokem

Nevíte, co se zbylými žampiony či nasbíranými hříbky? Nebo máte zásobu hub sušených? V každém případě máme pro vás dobrý tip na slané pohoštění a něco dobrého k vínu. Houbový koláč rozhodně nezklame! Naučíme vás ho krok za krokem.

10.09.2021

ČÍST VÍCE
Bylinky našich babiček aneb jak přírodní cestou utužit své zdraví
Bylinky našich babiček aneb jak přírodní cestou utužit své zdraví

Už od dávných časů sbíraly naše babičky a také prababičky bylinky. Dnes jen málo lidí se sbíráním bylinek výrazněji zabývá. A je to velká škoda!

05.09.2021

ČÍST VÍCE
Recept na vepřové maso se šípkovou omáčkou krok za krokem
Recept na vepřové maso se šípkovou omáčkou krok za krokem

Šípková omáčka jedině s kančím? Ochutnejte ji s vepřovým masem, které upravíte jako zvěřinu. Výsledek vás příjemně překvapí! Fotorecept krok za krokem.

04.09.2021

ČÍST VÍCE
Pronikavá chuť čerstvého zázvoru vylepší řadu pokrmů
Pronikavá chuť čerstvého zázvoru vylepší řadu pokrmů

Chuť zázvoru je někomu nepříjemná, někdo ji v pokrmech vyhledává. I kandovaný a obalený v cukru si stále zachovává svou štiplavost. Co teprve čerstvý, strouhaný a vymačkaný na šťávu.

01.09.2021

ČÍST VÍCE
Recept na švestkové čatní krok za krokem
Recept na švestkové čatní krok za krokem

Čatní (chutney) je chuťově velmi výrazná omáčka pocházející z indické kuchyně, podává se k masu i zelenině. Základem je vždy ovoce a spousta koření. Tentokrát si ji připravíme ze švestek, jablek, pomerančové šťávy, skořice, chilli a zázvoru.

31.08.2021

ČÍST VÍCE
Videorecept: Jak se zbavit nepříjemného kašle? Zkuste tymiánový sirup
Videorecept: Jak se zbavit nepříjemného kašle? Zkuste tymiánový sirup

Domácí tymiánový sirup je přírodním lékem na vlhký kašel, který dokáže i v pozdním létě hodně potrápit. Postačí voda, cukr, tymián a med. Stačí krátce povařit a druhý den po vyluhování je sirup připraven k podávání. Zkuste to!

31.08.2021

ČÍST VÍCE
Recept na výborné dýňové rizoto krok za krokem
Recept na výborné dýňové rizoto krok za krokem

Z dýně lze připravit řadu chutných pokrmů. Dnes se vrhneme na dýňové rizoto, které není vůbec suché a díky dýni získá i pěknou barvu. FOTORECEPT krok za krokem.

30.08.2021

ČÍST VÍCE
Recept na polévku z pečené dýně krok za krokem
Recept na polévku z pečené dýně krok za krokem

Dýňové polévky patří mezi jedny z nejoblíbenějších. Pokud dýni předem upečeme, chuť polévky bude výraznější. Fotorecept krok za krokem.

27.08.2021

ČÍST VÍCE
Šéfkuchařův videorecept: Jak na nakládaný sýr, kterým oslníte nejednu návštěvu?
Šéfkuchařův videorecept: Jak na nakládaný sýr, kterým oslníte nejednu návštěvu?

Jednoduchý a vychytaný recept, o který se s vámi rádi podělíme. Dnes vás šéfkuchař restaurace Pork's Jakub Hirsch naučí, jak si připravit nakládaný sýr Blaťácké zlato. Stačí jen sýr, jarní cibulka, česnek, vločky pikantní papriky a olej. Výsledkem je skvělá chuťovka k pivu a vínu.

26.08.2021

ČÍST VÍCE
Recept na poctivý domácí kečup téměř bez práce
Recept na poctivý domácí kečup téměř bez práce

Dnes se krok za krokem naučíme domácí kečup, který je jemný, slaďoučký a konzistencí jako kupovaný. A výhoda navíc, s přípravou není příliš práce.

25.08.2021

ČÍST VÍCE
Bylinky při chřipce a viróze: Které opravdu pomohou?
Bylinky při chřipce a viróze: Které opravdu pomohou?

Nenápadné nachlazení může přejít až do stádia chřipky, ohrožené jsou zejména osoby stresované a unavené. Preventivně bychom měli mít po ruce pár bylinek a med.

23.08.2021

ČÍST VÍCE
Uvařte si poctivý šípkový džem krok za krokem
Uvařte si poctivý šípkový džem krok za krokem

Vyzkoušejte jednoduchý recept na šípkový džem krok za krokem.

21.08.2021

ČÍST VÍCE
Dýňová polévka s jablkem a zázvorem krok za krokem
Dýňová polévka s jablkem a zázvorem krok za krokem

Klasickou dýňovou polévku nejspíš znáte, zkuste si ji ale zjemnit jablkem a prohřát zázvorem. Hotová bude za pár minut a postup hravě zvládnou i ti, kteří s vařením teprve začínají.

16.08.2021

ČÍST VÍCE
Pesto na víc způsobů: Jak ho použít při vaření?
Pesto na víc způsobů: Jak ho použít při vaření?

Pesto nebo Pesto alla genovese je zelená omáčka, jejíž hlavní složkou je bazalka. Kromě pesta bazalkového se můžeme setkat s omáčkou připravenou také ze špenátu, medvědího česneku či rukoly. Pojďme se podívat na samotnou přípravu, ale také chuťově vynikající recepty, kde pesto hraje významnou roli.

09.08.2021

ČÍST VÍCE
Recept na houbovou bramborovou polévku krok za krokem
Recept na houbovou bramborovou polévku krok za krokem

Vyzkoušejte recept na moc dobrou bramborovou polévku s houbami. Je levná, rychlá, zasytí a zahřeje. Na houbovou bramboračku lze použít houby čerstvé i sušené.

07.08.2021

ČÍST VÍCE
Bazalka jako koření i lék: Znáte její odrůdy?
Bazalka jako koření i lék: Znáte její odrůdy?

V našem jídelníčku se stále častěji objevuje bazalka, bylina výrazné vůně a chuti. Známe ji především z italské kuchyně, ve které je téměř nepostradatelná. Přinášíme vám proto první díl seriálu o bazalce, ve kterém se dozvíte o odrůdách bazalky. Které se hodí do kuchyně, případně jsou naopak ozdobné.

05.08.2021

ČÍST VÍCE
Recept na pečená rajčata s cuketou a sýrem feta krok za krokem
Recept na pečená rajčata s cuketou a sýrem feta krok za krokem

Recept na lehký a chuťově skvělý oběd či večeři z rajčat, cukety, sýra feta a čerstvých bylinek. Jako příloha postačí plátek opečeného bílého chleba.

01.08.2021

ČÍST VÍCE