Bude vonět až k sousedům! Marinovaný bůček na grilu krok za krokem

Bude vonět až k sousedům! Marinovaný bůček na grilu krok za krokem

Recept na marinovaný bůček opečený na grilu, který se podle našeho fotoreceptu zaručené podaří.

30565×

Recept na bůček připravený na grilu 

1) Příprava surovin.

Budeme potřebovat 500 g bůčku - vepřový bok (část špice – je masitý), 100 ml piva (nejlépe černé), lžíci sojové omáčky, 2 lžíce oleje, 1 lžíci hořčice, 1 lžíci oblíbeného koření, 2 stroužky česneku, hrst zelených bylinek, sůl.

2) Nejprve si bůček nakrájíme na plátky silné cca 1 - 1,5 cm a "naklepeme" pouze pěstí, bez použití paličky.
 

3) Plátky bůčku opepříme z obou stran.

4) Připravíme si marinádu přímo v misce, ve které bude maso naloženo. Smícháme pivo, sojovou omáčku, hořčici, oblíbené koření a olej.

5) Do rozmíchané směsi položíme maso a namarinujeme ze všech stran.

6) Nakonec ještě proložíme plátky česneku a čerstvými bylinkami (hodí se rozmarýn, saturejka), poklademe i seshora. Přetáhneme potravinářskou folií a necháme v lednici uležet alespoň několik hodin, nejlépe přes noc.

7) Na rozpáleném grilu, který si připravíme cca půl hodiny předem, grilujeme plátky z obou stran, cca 3 minuty z každé strany, čas přizpůsobíme podle tloušťky masa a barvy opečení.

8) Plátky marinovaného bůčku grilujeme dozlatova a dokřupava. Na závěr podle chuti osolíme. 

9) Nejlépe chutná grilovaný bůček s čerstvým chlebem, můžeme doplnit i křenem, hořčicí či oblíbeným dipem.

Bůček na grilu a finanční náročnost

Ingredience na přípravu marinovaného bůčku na grilu nás vyjdou na zhruba 65 Kč.

Vyzkoušejte i další recepty na gril z vepřového masa

Grilované vepřové medailonky
(doba přípravy 1 hod )

Grilované vepřové kuličky
(doba přípravy 1 hod )

Vepřové špízy s cuketou
(doba přípravy 45 min )

Grilované plecko po portugalsku
(doba přípravy 1 hod )

Na luxusní grilované maso je zapotřebí jediné - recept na skvělou marinádu!

Kdo z nás by se netěšil na letošní první maso připravené na grilu. Perfektní chuť vepřového, hovězího či kuřecího plátku zajistí marinády z koření, bylinek a dochucovadel. Které jsou ty nej?

Na