Pivní marináda na maso

Marináda pomáhá dodávat masům šťavnatost. Recept na jednoduchou marinádu tentokrát s pivem.


4.736x
15 min
1×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
1 kscibule
0.5 kscitron
0.5 sklenkyolivový olej
1 sklenkasvětlé pivo

podle chuti

tymián
bobkový list

Postup přípravy

Střední cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme nadrobno. Tymián a bobkový list nasekáme také nadrobno. Cibuli, česnek a bylinky zalijeme půlkou vymačkaného citronu, olivovým olejem a pivem. Vše promícháme a do marinády vložíme plátky masa. Nádobku přikryjeme a necháme na pár hodin v lednici. Pivní marináda dodá vepřovému masu výbornou chuť. Masové plátky můžeme připravit na grilu, v troubě i na pánvi. Masové plátky osolíme a opepříme až na konec.

Další recepty, které užijeme při grilování

Jak dochutit maso před grilováním? Tipy na marinádu a koření

Grilování si my Češi užíváme a rozhodně se nebojíme experimentovat. V následujícím videu nás Lukáš Vokrouhlík - šéfkuchař Grill Akademie Weber - naučí recept na kořenící směs a marinádu. Marináda má chuť masa podpořit, nikoli přebít, míní šéfkuchař. Naložené maso bude připraveno na gril během půl hodiny.

Jak

Top recepty na víkendové grilování podle naší redakce

Konečně nás čeká slunný víkend! Pokud hledáte inspiraci, co všechno se dá hodit na gril, máme pro vás fajn tipy a originální recepty.

Top

user-icon

autor Samman

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pivní marináda na maso

Zpět na recept
Druh jídla
Marinády
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena