Pivní marináda na maso

Marináda pomáhá dodávat masům šťavnatost. Recept na jednoduchou marinádu tentokrát s pivem.


4.736x
15 min
1×

Postup přípravy

Střední cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme nadrobno. Tymián a bobkový list nasekáme také nadrobno. Cibuli, česnek a bylinky zalijeme půlkou vymačkaného citronu, olivovým olejem a pivem. Vše promícháme a do marinády vložíme plátky masa. Nádobku přikryjeme a necháme na pár hodin v lednici. Pivní marináda dodá vepřovému masu výbornou chuť. Masové plátky můžeme připravit na grilu, v troubě i na pánvi. Masové plátky osolíme a opepříme až na konec.


Další recepty, které užijeme při grilování


Jak dochutit maso před grilováním? Tipy na marinádu a koření


Grilování si my Češi užíváme a rozhodně se nebojíme experimentovat. V následujícím videu nás Lukáš Vokrouhlík - šéfkuchař Grill Akademie Weber - naučí recept na kořenící směs a marinádu. Marináda má chuť masa podpořit, nikoli přebít, míní šéfkuchař. Naložené maso bude připraveno na gril během půl hodiny.


Jak


Top recepty na víkendové grilování podle naší redakce


Konečně nás čeká slunný víkend! Pokud hledáte inspiraci, co všechno se dá hodit na gril, máme pro vás fajn tipy a originální recepty.


Top

user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pivní marináda na maso

Zpět na recept