Vaření.czReceptyPikantní marináda na kuře na grilu

Pikantní marináda na kuře na grilu

Kuřecí maso je pro grilovací sezonu jako dělané, nesmí však chybět pečlivě připravená marináda.


0.00x
35 min

Ingredience

4 kskuřecí čtvrtky

marináda

4 stroužkyčesnek
0.5 hrnkuolej
1 lžičkasůl
1 lžícegrilovací koření
1 špetkapepř
4 lžícesojová omáčka
2 lžičkycitronová šťáva
1 hrnekčerné pivo
2 lžičkychilli omáčka

Postup přípravy

Omyté a očištěné kuřecí čtvrtky jemně osušíme a poté si připavíme marinádu. V misce smícháme sojovou omáčku, citronovou šťávu, trochu černého piva a olej. Poté přidáme grilovací koření, česnek utřený se solí, chilli omáčku a pepř. Marinádou důkladně potřeme maso ze všech stran, položíme do zbytku marinády a necháme uležet do druhého dne. Druhý den v průběhu grilování maso potíráme ještě několikrát. Pikantní kuřecí čtvrtky na grilu podáváme s pečivem, zeleninovým salátem či jinou libovolnou přílohou.

Ty nejlepší marinády na maso od našich čtenářů

Speciál o grilování: Protože Češi grilování milují!

Grilování a opékání špekáčků na ohni k létu nepochybně patří. Opravdu pravidelně griluje až 90 % Čechů a lidé si jídlo na grilu připraví jednou za čtrnáct dní, Češi tak patří ke světové špičce v grilování. Gril zkrátka patří téměř k povinné výbavě každé domácnosti a Češi se hojně účastní i grilovacích kurzů.

Speciál

user-icon

autor Veronika

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pikantní marináda na kuře na grilu

Zpět na recept
Druh jídla
Marinády
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena