Vaření.czMagazínSpeciál o grilování: Protože Češi grilování milují!

Speciál o grilování: Protože Češi grilování milují!

Speciál o grilování: Protože Češi grilování milují!

Grilování a opékání špekáčků na ohni k létu nepochybně patří. Opravdu pravidelně griluje až 90 % Čechů a lidé si jídlo na grilu připraví jednou za čtrnáct dní, Češi tak patří ke světové špičce v grilování. Gril zkrátka patří téměř k povinné výbavě každé domácnosti a Češi se hojně účastní i grilovacích kurzů.

72635×

Ovšem základem jsou stejně dvě věci - dobrý gril a kvalitní suroviny, které na něm připravujeme. A protože grilovací sezóna právě začala, přinášíme vám speciál zaměřený právě na přípravu grilovaných pokrmů - masa, zeleniny i netradičních surovin, aby si pochutnali opravdu všichni, i vegani. 

Grilování má svá pravidla 

 

Základy grilování

Jak vlastně vzniklo grilování? Můžeme se snad jen domnívat, ale zkušenosti pro dnešní přípravu pokrmů grilováním má asi každý. Pokud patříte mezi ty méně zkušené, jsou pro vás připraveny články, které vám praktiky při grilování přiblíží.

Základy

Praktické rady ke grilování

Víte, jak grilovat? Jak dlouho maso nebo zeleninu udržovat na roštu? Jaké použít koření? Dočtete se dnes v nabízených praktických radách.

Praktické

Rady a tipy pro správné grilování

Stále je čas, kdy lze posedávat venku dlouho do večera. Proč ho nevyužít k posezení u grilu s možností připravovat grilované pochoutky pro spoustu svých přátel?

Rady

Maso na grilu má své právoplatné místo

 

Jak grilovat maso: Způsoby úpravy grilovaných pokrmů v pár krocích

Při nedodržení osvědčených rad by se mohlo stát, že hotový grilovaný pokrm nebude mít požadovanou barvu ani chuť. A hosty, pro které měl být připraven, nebudeme mít čím okouzlit.

Jak

Grilujeme maso: Hovězí, vepřové i drůbež potřebuje na grilu jinou péči

Víte, jak grilovat drůbež, vepřové a hovězí maso? Nebo máte raději telecí či skopové? Dnes si můžete přečíst, jak je možné tyto druhy masa na grilu správně připravit.

Grilujeme

Jak na to: Grilování mletého masa a zvěřiny

Míchané maso nebo mleté směsi jsou velmi oblíbené pro grilování. U nás možná méně využívané, ale v zahraničí se s nimi setkáváte hodně často. Vyzkoušejte tedy i vy, pokud jste tak ještě neučinili.

Jak

Grilujeme kuřecí maso: Perfektně propečené kuřecí špalíčky, stehna i špízy

Grilování při nižší či střední teplotě, dostatečně nahřátý a olejem potřený rošt, ale také použití termosondy pro kontrolu vnitřní teploty, to jsou základní předpoklady pro dobře propečené kuřecí maso. Přinášíme vám 8 receptů, které doporučujeme zařadit na grilovací seznam.

Grilujeme

Grilování kapra: Výsledek bude skvělý, ale bez těchto rad se neobejdete

Cílem grilování ryb je tepelná úprava bez úniku šťávy a bez přepečení, roztrhání a spálení skvělého a zdravého rybího masa.

Grilování

Jak ochutit maso a jiné suroviny před grilováním? Nejlépe funguje marináda!

 

Jak dochutit maso před grilováním? Tipy na marinádu a koření

Grilování si my Češi užíváme a rozhodně se nebojíme experimentovat. V následujícím videu nás Lukáš Vokrouhlík - šéfkuchař Grill Akademie Weber - naučí recept na kořenící směs a marinádu. Marináda má chuť masa podpořit, nikoli přebít, míní šéfkuchař. Naložené maso bude připraveno na gril během půl hodiny.

Jak

Na luxusní grilované maso je zapotřebí jediné - recept na skvělou marinádu!

Kdo z nás by se netěšil na letošní první maso připravené na grilu. Perfektní chuť vepřového, hovězího či kuřecího plátku zajistí marinády z koření, bylinek a dochucovadel. Které jsou ty nej?

Na

Nejlepší recepty na gril, které z vás udělají mistra v grilování

 

Sváteční grilování: 10 masových receptů, kterými okouzlíte každou návštěvu

Slunečné počasí a rozpálený gril - kombinace, která si žádá perfektní recepty na domácí sváteční grilovačku.

Sváteční

Bonus navíc - domácí pečivo ke grilu a grilování po vegansku

 

Grilování dotažené k dokonalosti: Domácí housky na hamburger krok za krokem

Jednoduchý recept s fotografickým postupem na housky z kynutého těsta, které se hodí nejen na hamburgery.

Grilování

Letní grilování po vegansku: Zeleninový špíz s tofu krok za krokem

Výborná kombinace zeleniny a uzeného tofu na jedné špejli. To je tutovka na letní grilování.

Letní

Úvodní foto: Shutterstock.com

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena