Rychlá a výborná marináda na grilování

Marináda na grilované maso - kuřecí, vepřové a dá se použít i na ryby


5.05x
10 min

Postup přípravy

Když se nečekaně rozhodnete grilovat a doma nemáte žádnou marinádu, ani naložené maso, osvědčila se mi tato marináda, která vznikla "co dům dal" a tyto suroviny má doma opravdu každý.

Do hrníčku dáme plnotučnou hořčici, přidáme krémžskou hořčici, sladký kečup, trošku pálivého kečupu a grilovací koření. Ale pokud grilovací koření nemáme, může být jakékoliv koření na maso a bylinky, které zrovna doma najdeme. Vše promícháme. Aby se to trošku zředilo, protože nám vznikne hodně hustá konzistence, přidáme trochu oleje. Marináda se pak bude i lépe obalovat na maso a nepřichytávat ke grilu. 

Poté jen maso na grilování celé v marinádě obalíme a může se začít ihned grilovat. Nejlepší je nechat maso v marinádě co nejdéle naložené, ale výborné je i v případě, když se obalené maso griluje ihned po naložení.

Tato rychlá a výborná marináda na grilování opravdu stojí za vyzkoušení.

Rady a tipy pro správné grilování

user-icon

autor jessynka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rychlá a výborná marináda na grilování

Zpět na recept