Vaření.czReceptyRychlá a výborná marináda na grilování

Rychlá a výborná marináda na grilování

Marináda na grilované maso - kuřecí, vepřové a dá se použít i na ryby


5.05x
10 min

Ingredience

podle potřeby

olej

marináda

2 lžičkybylinky
1 lžičkagrilovací koření
0.25 hrnkuplnotučná hořčice
2 lžíceostrý kečup
0.25 hrnkusladký kečup
2 lžícekrémžská hořčice

Postup přípravy

Když se nečekaně rozhodnete grilovat a doma nemáte žádnou marinádu, ani naložené maso, osvědčila se mi tato marináda, která vznikla "co dům dal" a tyto suroviny má doma opravdu každý. Do hrníčku dáme plnotučnou hořčici, přidáme krémžskou hořčici, sladký kečup, trošku pálivého kečupu a grilovací koření. Ale pokud grilovací koření nemáme, může být jakékoliv koření na maso a bylinky, které zrovna doma najdeme. Vše promícháme. Aby se to trošku zředilo, protože nám vznikne hodně hustá konzistence, přidáme trochu oleje. Marináda se pak bude i lépe obalovat na maso a nepřichytávat ke grilu.  Poté jen maso na grilování celé v marinádě obalíme a může se začít ihned grilovat. Nejlepší je nechat maso v marinádě co nejdéle naložené, ale výborné je i v případě, když se obalené maso griluje ihned po naložení. Tato rychlá a výborná marináda na grilování opravdu stojí za vyzkoušení.

Rady a tipy pro správné grilování

user-icon

autor jessynka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Rychlá a výborná marináda na grilování

Zpět na recept
Druh jídla
Marinády
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena