2 balíčky | bílé tofu | |
4 lžíce | sójová omáčka | |
1 lžíce | med | |
0.3 šálku | domácí zeleninový vývar | |
1 lžička | chilli vločky | |
2-3 lžíce | olivový olej extra virgin | |
1 lžíce | citronová šťáva | |
1 lžička | mletá uzená červená paprika | |
2 stroužky | česnek | |
2 lžíce | sójová omáčka tamari | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
čerstvý barevný pepř |
Bílé tofu nakrájíme na kostky. Připravíme si marinádu, kterou namícháme ze sojové omáčky, tamari, zeleninového vývaru, medu, chilli vloček, nasekaného česneku, citronové šťávy a olivového oleje. Použijeme i trochu soli, čerstvě namletého pepře a uzené papriky. Vše dobře promícháme a necháme v lednici odležet do druhého dne, ale klidně i déle.
Tofu pak s přidáním dalšího oleje opékáme na pánvi a podáváme samostatně, přidáváme do omáček a jiných pokrmů.
Tohle pečení vás bude bavit: Slaný cuketový koláč s uzeným tofu
Urodilo se vám hodně cuket a nevíte co s nimi? Vyzkoušejte tento slaný koláč, který efektně vypadá a báječně chutná.
Rozpalte gril: Bezmasý burger s marinovaným tofu krok za krokem
Recept na vege burger s marinovaným tofu, který skvěle nahradí běžnou masovou verzi.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena