Bílé tofu nakrájíme na kostky. Připravíme si marinádu, kterou namícháme ze sojové omáčky, tamari, zeleninového vývaru, medu, chilli vloček, nasekaného česneku, citronové šťávy a olivového oleje. Použijeme i trochu soli, čerstvě namletého pepře a uzené papriky. Vše dobře promícháme a necháme v lednici odležet do druhého dne, ale klidně i déle.
Tofu pak s přidáním dalšího oleje opékáme na pánvi a podáváme samostatně, přidáváme do omáček a jiných pokrmů.
Tohle pečení vás bude bavit: Slaný cuketový koláč s uzeným tofu
Urodilo se vám hodně cuket a nevíte co s nimi? Vyzkoušejte tento slaný koláč, který efektně vypadá a báječně chutná.
Rozpalte gril: Bezmasý burger s marinovaným tofu krok za krokem
Recept na vege burger s marinovaným tofu, který skvěle nahradí běžnou masovou verzi.
Autor:Michy