Nevíte, jak naložit bílé tofu, aby dobře chutnalo? Přináším vám tip na skvělou marinádu!
2 balíčky | bílé tofu |
4 lžíce | sójová omáčka |
1 lžíce | med |
0.3 šálku | domácí zeleninový vývar |
1 lžička | chilli vločky |
2-3 lžíce | olivový olej extra virgin |
1 lžíce | citronová šťáva |
1 lžička | mletá uzená červená paprika |
2 stroužky | česnek |
2 lžíce | sójová omáčka tamari |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
čerstvý barevný pepř |
Bílé tofu nakrájíme na kostky. Připravíme si marinádu, kterou namícháme ze sojové omáčky, tamari, zeleninového vývaru, medu, chilli vloček, nasekaného česneku, citronové šťávy a olivového oleje. Použijeme i trochu soli, čerstvě namletého pepře a uzené papriky. Vše dobře promícháme a necháme v lednici odležet do druhého dne, ale klidně i déle.
Tofu pak s přidáním dalšího oleje opékáme na pánvi a podáváme samostatně, přidáváme do omáček a jiných pokrmů.
Tohle pečení vás bude bavit: Slaný cuketový koláč s uzeným tofu
Urodilo se vám hodně cuket a nevíte co s nimi? Vyzkoušejte tento slaný koláč, který efektně vypadá a báječně chutná.
Rozpalte gril: Bezmasý burger s marinovaným tofu krok za krokem
Recept na vege burger s marinovaným tofu, který skvěle nahradí běžnou masovou verzi.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena