1) Příprava surovin.
Na burger si připravíme 1 tofu, 5 lžic oleje, 3 lžíce omáčky kikkoman, 1 lžičku česneku, 2 lžičky uzené papriky, 1/2 lžičky soli, 2 burgerové housky, salát, rajčata, avokádo, hořčici a sojanézu na potření.

2) Tofu nakrájíme na poloviny, zakápneme olejem a přelijeme omáčkou kikkoman. Poté přidáme prolisovaný česnek a uzenou papriku.

3) Vše spolu promícháme a necháme minimálně hodinu marinovat.

4) Rozpálíme si gril a marinované tofu opečeme z obou stran.
5) Když je tofu hotové, rozkrojíme housky a necháme je na grilu chvilku prohřát. Mezitím si omyjeme zeleninu a nakrájíme.
6) Následně už plníme housky. Spodní část potřeme hořčicí, následně poklademe salátem, rajčetem a avokádem.