Marinovaný bůček na grilu

Recept na marinovaný bůček opečený na grilu.


5.03x
20 min

Postup přípravy

Nejprve si bůček (vepřový bok - špička, je nejmasitější) nakrájíme na plátky silné cca 1 - 1,5 cm a naklepeme pouze pěstí, bez použití paličky. Plátky bůčku opepříme z obou stran. 

Připravíme si marinádu, tedy přímo v misce, ve které bude maso naloženo smícháme pivo, sojovou omáčku, hořčici, oblíbené koření a olej. Do rozmíchané směsi položíme maso a namarinujeme ze všech stran. Nakonec ještě proložíme plátky česneku a čerstvými bylinkami (hodí se rozmarýn, saturejka,…), poklademe i seshora. Přetáhneme potravinářskou folii a necháme v lednici uležet alespoň několik hodin, nejlépe den předem.

Na rozpáleném grilu, který si připravíme cca půl hodiny předem, grilujeme plátky bůčku z obou stran, cca 3 minuty z každé strany, čas přizpůsobíme dle tloušťky masa a barvy opečení. Plátky marinovaného bůčku grilujeme dozlatova a dokřupava. Solíme na grilu či nabídneme sůl až při podávání.

Nejlépe chutná grilovaný bůček s čerstvým chlebem, můžeme doplnit i křenem, hořčicí či oblíbeným dipem.

Další recepty na gril


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Marinovaný bůček na grilu

Zpět na recept