Nadívaný bůček

Vyzkoušejte recept na pečený bůček s křupavou kůrkou, nadívaný směsí slaniny, cibule, vajec a kaparů.


5.01x
150 min

Ingredience

800 gvepřový bok s kůží
70 gbílé pečivo
40 mlmléko
50 glibová anglická slanina
0.5 kscibule
4 lžícekapary
1 ksvejce

podle chuti

sůl
1 lžičkadrcený kmín

Postup přípravy

Vyšší kus bůčku s kůží očistíme a z boku nožem prořízneme kapsu.

Připravíme si nádivku. Rohlíky nakrájíme na kostičky, zvlhčíme mlékem a necháme odstát. Slaninu a oloupanou cibulku nakrájíme nadrobno a na suché pánvi zvolna oretujeme a necháme vychladnout. Kapary necháme okapat.

Do mísy přendáme vymačkané pečivo, cibuli se slaninou, okapané kapary a vše spojíme rozšlehaným vejcem. Poté nádivkou naplníme kapsu v bůčku a otvor důkladně zajistíme párátky nebo jehlami. Maso ze všech stran osolíme a okmínujeme, vložíme do pekáče kůží dolů, podlijeme trochou vody a zvolna pečeme při 170 až 180°C za občasného přelévání vlastní šťávou doměkka. Asi v polovině pečení maso obrátíme, měkkou kůži nakrájíme na mřížku, zlehka vetřeme sůl a dopečeme dozlatova.

Upečený nadívaný bůček nakrájíme na plátky a podáváme jako hlavní chod s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší a zeleninovými saláty.

 


 

Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček

Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než právě s nadcházejícím víkendem se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.

Pečeme

Videorecept: Kořeněné vepřové plátky v křupavé krustě

Masová chuťovka pro každou oslavu, ale i jen tak k víkendovému posezení s rodinou a přáteli. Vepřové plátky obalované v kefíru a strouhance z žitného chleba, smažené a podávané s dipem a čerstvou zeleninou. Ty musíte vyzkoušet!

Videorecept:

Češi milují vepřové! Ale jak takovou kotletu či bůček správně připravit?

Vepřové maso patří mezi oblíbené. V našich krajích snad každý občas prahne po klasické vepřové pečeni, knedlíku a zelí. Jsou dokonce totiž lidé, kteří s tím vystačí celý život!

Češi

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Nadívaný bůček

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena