Vyzkoušejte recept na pečený bůček s křupavou kůrkou, nadívaný směsí slaniny, cibule, vajec a kaparů.
800 g | vepřový bok s kůží |
70 g | bílé pečivo |
40 ml | mléko |
50 g | anglická slanina |
0.5 ks | cibule |
4 lžíce | kapary |
1 ks | vejce |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
1 lžička | drcený kmín |
Vyšší kus bůčku s kůží očistíme a z boku nožem prořízneme kapsu.
Připravíme si nádivku. Rohlíky nakrájíme na kostičky, zvlhčíme mlékem a necháme odstát. Slaninu a oloupanou cibulku nakrájíme nadrobno a na suché pánvi zvolna oretujeme a necháme vychladnout. Kapary necháme okapat.
Do mísy přendáme vymačkané pečivo, cibuli se slaninou, okapané kapary a vše spojíme rozšlehaným vejcem. Poté nádivkou naplníme kapsu v bůčku a otvor důkladně zajistíme párátky nebo jehlami. Maso ze všech stran osolíme a okmínujeme, vložíme do pekáče kůží dolů, podlijeme trochou vody a zvolna pečeme při 170 až 180°C za občasného přelévání vlastní šťávou doměkka. Asi v polovině pečení maso obrátíme, měkkou kůži nakrájíme na mřížku, zlehka vetřeme sůl a dopečeme dozlatova.
Upečený nadívaný bůček nakrájíme na plátky a podáváme jako hlavní chod s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší a zeleninovými saláty.
Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček
Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než právě s nadcházejícím víkendem se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.
Videorecept: Kořeněné vepřové plátky v křupavé krustě
Masová chuťovka pro každou oslavu, ale i jen tak k víkendovému posezení s rodinou a přáteli. Vepřové plátky obalované v kefíru a strouhance z žitného chleba, smažené a podávané s dipem a čerstvou zeleninou. Ty musíte vyzkoušet!
Češi milují vepřové! Ale jak takovou kotletu či bůček správně připravit?
Vepřové maso patří mezi oblíbené. V našich krajích snad každý občas prahne po klasické vepřové pečeni, knedlíku a zelí. Jsou dokonce totiž lidé, kteří s tím vystačí celý život!
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena