Vaření.czReceptyPomalu pečený bůček speciál

Pomalu pečený bůček speciál

Recept na výborné pečené maso. K obědu i k večeři, teplé i studené.


5.02x
160 min

Postup přípravy

Den dva předem bůček s kostí očistíme, ostrým nožem nařežeme kůži na čtverečky. Maso dobře osolíme ze všech stran a sůl vetřeme dlaní pečlivě do masa i do zářezů v kůži. Lehce opepříme ze všech stran, zabalíme do fólie nebo vložíme do plastové krabice a uložíme do lednice. Maso pokmínujeme, dáme do pekáče kůží dolů, přidáme 1 dl vody a odložíme stranou. Mezitím nahřejeme troubu na maximum (250 - 300 °C). Pekáč s bůčkem vložíme do vyhřáté trouby a necháme zatáhnout do hněda. Pozor, jde to rychle! Poté maso otočíme. Je-li bůček vysoký, necháme opéct ještě ze stran. Menší připálení nevadí. Potom otočíme bůček kůží dolů, přidáme opět 1 dl vody, můžeme přidat nakrájenou cibuli, zaklopíme pekáč víkem a pečeme na 150 °C 2 hodiny. Neotvíráme! Na závěr odklopíme, otočíme kůží nahoru a krátce zapečeme nebo ogrilujeme. Upečený bůček necháme 1/4 hodiny odpočinout. Pomalu pečený bůček speciál podáváme s brambory, knedlíkem a zelím, chutná i za studena s chlebem.
user-icon

autor PetrČukat

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pomalu pečený bůček speciál

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena