Je čas pampelišek, je čas pampeliškového medu. Vyzkoušejte klasický recept, na který je třeba jen cukr, citron, voda a pampeliškové květy.
Poté stáhneme z ohně a necháme vychladnout. Pampeliškový vývar necháme 12 - 24 hodin odležet.
Oslazený pampeliškový vývar dáme na plotnu a vaříme za častého míchání asi 1,5 hodiny, dokud se nezačne táhnout jako med.
Během vaření pampeliškového medu sesbíráváme (podle potřeby) pěnu.
Dnes jsme si připravili základní recept na med z pampelišek. Voňavější bude po přidání pomerančových plátků, lístků meduňky či kopřivy. Další možností je přidat koření - hřebíček, badyán, lusk vanilky apod. Zdravější bude při použití třtinového cukru či fruktózy, někdo přidává lžičku kyseliny citronové.
Kopřivový sirup
(doba přípravy 1 hod )
Malinový sirup
(doba přípravy 45 min )
Sedmikráskový sirup s citronem
(doba přípravy 30 min )
Rýmovníkový sirup
(doba přípravy )
Domácí meduňkový sirup
(doba přípravy )
autor Michy
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.