Rýmovníkový sirup

Když se rýmovník hodně rozroste, je ten pravý čas si z něj připravit sirup, který se v chřipkovém období bude hodit. Recept je jednoduchý.


4.8157x
1×

Postup přípravy

Na rýmovníkový sirup připravený za tepla budeme potřebovat zhruba 30 větších omytých rýmovníkových listů. Dále si připravíme 2 bio citrony, které také dobře omyjeme a nakrájíme na kolečka. Rýmovníkové listy vsypeme do nádoby, zalijeme litrem vody, přidáme citronová kolečka a necháme 24 hodin louhovat. Poté nálev scedíme, přidáme třtinový cukr a vaříme, dokud nedosáhneme sirupové konzistence. Ještě horký rýmovníkový sirup nalijeme do dobře vymyté a vysušené lahve. Rýmovníkový sirup užíváme po lžičkách při virózách, ale i preventivně.


Špenátová sezóna brzy v plném proudu: Recepty, díky kterým si ho zamilujete


Zapomeňte na školní jídelnu. Zelené listy špenátu se dají připravit velmi chutně, pestře a se zážitky z dětství mají málo společného. Zkuste svěží lístky baby špenátu podávat jen tak za syrova třeba k jahodám a sýrům, připravte z nich skvělou přílohu, polévku a nemějte strach je použít i do náplní.


Špenátová


Sezóna medvědího česneku odstartovala - naučte se z něj připravit skvělé pesto, polévku i přílohu


Nezaměnitelná vůně medvědího česneku je skutečným znamením, že jaro je tu v plné síle. Medvědí česnek je doslova zelený poklad a vyplatí se ho zařadit do řady pokrmů. Jak na to?


Sezóna


 

user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rýmovníkový sirup

Zpět na recept