Jarní pokušení v podobě pampelišek: Uvařte z nich výborný med i polévku

Jarní pokušení v podobě pampelišek: Uvařte z nich výborný med i polévku

Vařit a připravovat nejrůznější pochoutky nemusíme jen z drahých surovin. Už brzy na jaře probouzející se příroda nabízí spoustu možností - medvědí česnek, mladé kopřivy, pažitku, ale třeba i smetanku lékařskou, které lidově říkáme pampeliška. Obsahuje vitamíny A, B i C, ale také betakaroten, křemík, sodík nebo draslík. Navíc v ní najdete inulin – látku vhodnou pro cukrovkáře. Pojďme se podívat na pár receptů, díky kterým můžeme zařadit právě pampelišky do našeho jarního jídelníčku.

688×

Klasický pampeliškový med

(doba přípravy 150 min)

Klasický

Pampeliškový salát

(doba přípravy 10 min)

Pampeliškový

Pampeliškový sirup

(doba přípravy 90 min)

Pampeliškový

Pampeliškový med s pomerančem

(doba přípravy 0 min)

Pampeliškový

Pampelišková polévka

(doba přípravy 30 min)

Pampelišková

Úvodní foto: Pixabay.com

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz