Domácí pampeliškový med

Zasílám vám domácí recept na 1 kg pampeliškového medu, jeho příprava trvá dva dny.


3.73x
0

Postup přípravy

Natrháme 300 květů pampelišek, nasypeme je do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme pomeranč zbavený kůru a přikapeme 2 lžičky citronové šťávy. 

Směs přivedeme k bodu varu a od bodu varu vaříme 20 minut. Necháme odležet do druhého dne.

Druhý den scedíme přes jemné síto a získanou tekutinu nalijeme do hrnce. Směs opět přivedeme k bodu varu, přidáváme cukr a pořádně mícháme. Vaříme do zhoustnutí.

Ještě horký pampeliškový med nalijeme do sklenic a necháme vychladnout.

Foto: Pixabay.com


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí pampeliškový med

Zpět na recept