Domácí pampeliškový med

Zasílám vám domácí recept na 1 kg pampeliškového medu, jeho příprava trvá dva dny.


3.73x

Postup přípravy

Natrháme 300 květů pampelišek, nasypeme je do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme pomeranč zbavený kůru a přikapeme 2 lžičky citronové šťávy.  Směs přivedeme k bodu varu a od bodu varu vaříme 20 minut. Necháme odležet do druhého dne. Druhý den scedíme přes jemné síto a získanou tekutinu nalijeme do hrnce. Směs opět přivedeme k bodu varu, přidáváme cukr a pořádně mícháme. Vaříme do zhoustnutí. Ještě horký pampeliškový med nalijeme do sklenic a necháme vychladnout.


Foto: Pixabay.com


Jarní pokušení v podobě pampelišek: Uvařte z nich výborný med i polévku


Vařit a připravovat nejrůznější pochoutky nemusíme jen z drahých surovin. Už brzy na jaře probouzející se příroda nabízí spoustu možností - medvědí česnek, mladé kopřivy, pažitku, ale třeba i smetanku lékařskou, které lidově říkáme pampeliška. Obsahuje vitamíny A, B i C, ale také betakaroten, křemík, sodík nebo draslík. Navíc v ní najdete inulin – látku vhodnou pro cukrovkáře. Pojďme se podívat na pár receptů, díky kterým můžeme zařadit právě pampelišky do našeho jarního jídelníčku.


Jarní


Už kvetou! Skvělý a jednoduchý recept na pampeliškový med krok za krokem


Je čas pampelišek, je čas pampeliškového medu. Vyzkoušejte klasický recept, na který je třeba jen cukr, citron, voda a pampeliškové květy.


Už


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí pampeliškový med

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká