Pampeliškový med 2

Recept je potřeba udělat před 1. májem, aby byly hlavičky květů plné pylu. Je to recept mojí babičky.


4.434x
0
5×

Postup přípravy

Květy z pampelišek opláchneme vodou, abychom je zbavily malých černých broučků a necháme řádně okapat. Citron oloupeme. Pampeliškové květy dáme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme na kolečka pokrájený celý pomeranč a citron. Uvedeme do varu a vaříme 10 minut. Pak necháme 24 hodin luhovat. Druhý den přecedíme přes plátýnko a trochu vymačkáme. Přidáme cukr a za občasného míchání vaříme asi 90 minut do zhoustnutí. Nesmí se připálit! Pampeliškový med necháme trochu zchladnout, nalijeme jej do nahřátých skleniček a máme hotovo. Nesterilujeme!
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pampeliškový med 2

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena