Pampeliškový med 2

Recept je potřeba udělat před 1. májem, aby byly hlavičky květů plné pylu. Je to recept mojí babičky.


4.434x
0
5×

Postup přípravy

Květy z pampelišek opláchneme vodou, abychom je zbavily malých černých broučků a necháme řádně okapat. Citron oloupeme.

Pampeliškové květy dáme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme na kolečka pokrájený celý pomeranč a citron. Uvedeme do varu a vaříme 10 minut.
Pak necháme 24 hodin luhovat.

Druhý den přecedíme přes plátýnko a trochu vymačkáme. Přidáme cukr a za občasného míchání vaříme asi 90 minut do zhoustnutí. Nesmí se připálit!

Pampeliškový med necháme trochu zchladnout, nalijeme jej do nahřátých skleniček a máme hotovo. Nesterilujeme!


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pampeliškový med 2

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká