Pampelišková polévka

Jarní polévka z pampeliškových lístků, ideální doplnění vitamínů po zimě. Recept je snadný.


4.312x
30 min
1×

Ingredience

2 lžícemáslo
2 ksžloutek
1 kscibule
1 kelímeksmetana
1 lvoda nebo vývar
1 hrstpampeliškové listy

podle chuti

sůl a pepř

na ozdobu

květy pampelišek nebo sedmikrásek

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme, poté podusíme na másle. Přidáme pampeliškové listy, zalijeme vodou nebo vývarem, okořeníme a přivedeme k varu. Když už jsou pampeliškové lístky rozvařené, můžeme je ještě rozmixovat a pak do polévky vlijeme opatrně za stálého míchání smetanu, ve které jsme si rozmíchali žloutky. Pak za stálého míchání polévku chviličku vaříme na mírném ohni do zhoustnutí. Nakonec pampeliškovou polévku ozdobíme jarními kvítky (buď pampelišek nebo sedmikrásek).

Zázračné bylinky od A do Z 1.díl

Jarní pokušení v podobě pampelišek: Uvařte z nich výborný med i polévku

Vařit a připravovat nejrůznější pochoutky nemusíme jen z drahých surovin. Už brzy na jaře probouzející se příroda nabízí spoustu možností - medvědí česnek, mladé kopřivy, pažitku, ale třeba i smetanku lékařskou, které lidově říkáme pampeliška. Obsahuje vitamíny A, B i C, ale také betakaroten, křemík, sodík nebo draslík. Navíc v ní najdete inulin – látku vhodnou pro cukrovkáře. Pojďme se podívat na pár receptů, díky kterým můžeme zařadit právě pampelišky do našeho jarního jídelníčku.

Jarní

Pampeliškový med - zdraví z přírody

(doba přípravy 150 min)

Pampeliškový

user-icon

autor Lucinka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pampelišková polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena