Pampelišková polévka

Jarní polévka z pampeliškových lístků, ideální doplnění vitamínů po zimě. Recept je snadný.


4.311x
30 min
1×

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme, poté podusíme na másle. Přidáme pampeliškové listy, zalijeme vodou nebo vývarem, okořeníme a přivedeme k varu.

Když už jsou pampeliškové lístky rozvařené, můžeme je ještě rozmixovat a pak do polévky vlijeme opatrně za stálého míchání smetanu, ve které jsme si rozmíchali žloutky. Pak za stálého míchání polévku chviličku vaříme na mírném ohni do zhoustnutí.

Nakonec pampeliškovou polévku ozdobíme jarními kvítky (buď pampelišek nebo sedmikrásek).

Zázračné bylinky od A do Z 1.díl

user-icon

autor Lucinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pampelišková polévka

Zpět na recept