Pampeliškový med s pomerančem

Je čas smetanky lékařské, tak si dejme tu práci a uvařme si domácí med.


4.2191x
0
12×

Postup přípravy

Květy z pampelišek (bez stonků) propláchneme vodou, abychom je zbavili malých černých broučků a necháme pořádně okapat.

Okapané květy dáme do hrnce a zalijeme vodou. Pomeranče důkladně odrhneme. Přidáme na kolečka nakrájené celé pomeranče a kyselinu citronovou. Uvedeme do varu a vaříme 10 minut. Pak necháme 24 hodin luhovat.

Druhý den přecedíme přes plátýnko a vymačkáme. Přidáme cukr a za občasného míchání vaříme asi hodinu a půl do zhoustnutí. Nesmí se připálit!

Pampeliškový med necháme trochu vychladnout. Potom jím plníme nahřáté menší sklenice - třeba od tatarky nebo výživy (podle velikosti 5 až 6).

Pampeliškový med s pomerančem nesterilujeme!

Zdraví z přírody - vyzkoušejte také kopřivu k přípravě sirupu


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pampeliškový med s pomerančem

Zpět na recept