Receptů na svíčkovou na smetaně je nespočet. V každé rodině se totiž traduje trochu jiná verze, výsledek je však velmi podobný. A i vy si třeba časem do našeho základního receptu něco přidáte či jej poupravíte.
Milujete léto, posezení s přáteli a dobré jídlo? K tomu nekompromisně patří také grilování. Pokud ještě nemáte úpravy pokrmů na grilu zmáknuté na jedničku, nesmí ve vaší kuchařské sbírce chybět nová kuchařka Česko na grilu. A právě teď můžete zkusit štěstí a tuto knihu plnou receptů a skvělých rad vyhrát. Soutěžit můžete až do 22.8., výherce poté zveřejníme zde v článku a na sociálních sítích. Držíme palce!
Zbylo vám pečené kuřecí maso z předešlého oběda? Nevíte, co s pár kousky uzeného nebo trhaného vepřového masa? Zkuste užít suroviny do dalších pokrmů, ušetříte a dobře si pochutnáte.
Vyzkoušejte tuto skvělou variaci na lasagne, kdy těstovinové pláty nahradíte cuketou. Hlavní chod z hovězího masa provoněný zeleninou, bylinkami a kořením.
Pravý hamburger se dělá z hovězího, ideálně z hovězího plecka, které je samo o sobě šťavnaté a nedá se vysušit. Masu se pověnujte, ideální je doma čerstvě pomleté v mlýnku na maso (na hrubé zrno). Do masové směsi na burgry nepatří žádné vajíčko ani strouhanka, k ochucení stačí sůl a pepř, nikdy nepřebíjejte základní chuť masa kořením.
Špízy neboli ražniči patří mezi nejoblíbenější pochoutky z grilu. Ale jaké maso použít? Hodí se krkovička k bramborám, paprice nebo cuketě? A dá se maso kombinovat i s ovocem? Hlavně pamatujme, že do špízů se nejlépe hodí maso na minutky, které potřebuje jen rychlou tepelnou úpravu, díky tomu se nám nespálí okolní zelenina. Tak už jen stačí říct: Rozpalte gril!
Grilování je doslova gastronomické umění a k dokonalému výsledku a pokrmu, který voní až k sousedům, jsou potřeba znalosti, zápal, ale také pořádné nářadí. Chcete se stát profíkem v grilování? Potom vám nesmí chybět grilovací sada, o kterou si dnes zasoutěžíme.
Skotská vejce jsou vejce obalená v mletém mase, strouhance a následně smažená či pečená v troubě. Někdo je zná pod označením pštrosí vejce. Dnes si je připravíme krok za krokem.
Nastal čas, kdy je možné posedávat venku dlouho do večera. Proč ho nevyužít k posezení u grilu s možností připravovat grilované pochoutky pro spoustu svých přátel?
Poctivý babiččin recept na plněné papriky s voňavou rajskou omáčkou. Podle našeho FOTONÁVODU ho jistě zvládnou uvařit i ti, kteří v kuchyni teprve začínají. A jaká je to dobrota!
Mleté maso má spoustu podob, můžeme ho variabilně dochucovat, upravovat a v jakékoli podobě si na něm pochutnáme. Vybrali jsme pro vás 8 receptů, které jsou snadné na přípravu a vhodné pro jakoukoliv příležitost.
U těstíčka je nejdůležitější zachovat jeho správnou konzistenci, jen tak bude výsledkem rovnoměrně obalená, křehká a šťavnatá zvolená surovina. Těstíčko užijeme na ryby, kuřecí či vepřové maso, sýry, ale i nejrůznější druhy zeleniny. Chuť těstíčka lze zaměnit přidáním oblíbeného koření, bylinek, sýru, piva či vína. Vyzkoušejte námi vybrané a prověřené recepty.
Grilované nemusí nutně znamenat nezdravé. Vyzkoušejte jednoduchý, rychlý a zdravý recept na skvělou večeři.
Léto přímo vybízí ke grilování. Chtěli byste si také užít barbecue v přírodě s přáteli, ale nemáte gril? Přesně pro vás připravila redakce Vaření.cz mapu více než padesáti veřejných grilovacích míst po celé republice.
Řekněme si na rovinu, když si někdo dá práci a připraví oslavu či posezení se vší parádou, je na co koukat, je co jíst a také co pít. Tipy, jak na to, se s přicházející sezónou budou hodit.
Kdo z nás by se netěšil na maso připravené na grilu. Perfektní chuť vepřového, hovězího či kuřecího plátku zajistí marinády z koření, bylinek a dochucovadel. Které jsou ty nej?
Víte, jak grilovat drůbež, vepřové a hovězí maso? Nebo máte raději telecí či skopové? Dnes se dozvíte, jak je možné tyto druhy masa na grilu správně připravit, aby bylo správně propečené a zachovalo si šťavnatost.
Oblíbené masové kuličky v rajčatové omáčce. Naučte se je s námi připravit krok za krokem. Přílohu si zvolí každý podle chuti - dají se podávat s těstovinami, rýží, ale nejlépe chutnají s domácím knedlíkem.
Snadná, rychlá a finančně nenáročná polévka, kterou zvládne každý. Přitom je moc dobrá a v sychravých dnech a zahřátí přijde jistě vhod! Dnes vás ji naučíme krok za krokem.
Extrémně teplé počasí posledních dní nám dávalo naději, že je zima nekompromisně za námi. Avšak sychravé dny, které nás čekají, tomu neodpovídají. Možná i vy cítíte, že na odlehčenou kuchyni, zeleninu, saláty a celkově zdravější jídelníček je ještě čas. Tělo se stále potřebuje zahřát - vydatnou polévkou, zlatavou pečínkou nebo poctivým gulášem.
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena