Máslové kuře - jednoduchý recept na skvělý oběd
1) Příprava surovin.
2) Nejprve maso nakrájíme, osolíme, okořeníme kurkumou a římským kmínem.

3) Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla (nejlépe přepuštěného, nebo klasického s lžící oleje) a na prudko orestujeme kuřecí maso ze všech stran.

4) Mezitím si nakrájíme najemno cibuli, česnek a kousek zázvoru.

5) Maso vyjmeme z pánve na talíř a na stejné pánvi zpěníme cibuli na másle. Přimícháme koření a krátce zarestujeme, než se koření rozvoní.

6) Poté zalijeme krájenými rajčaty, necháme lehce provařit, vrátíme zpět maso, zalijeme smetanou a necháme cca 20 miuut přikryté lehce probublávat.

7) Nakonec odstavíme pánev ze sporáku, vmícháme dva plátky másla a ochutíme pár kapkami citronu.

8) Hotové máslové kuře podáváme s oblíbenou přílohou, například s jasmínovou rýží.

Máslové kuře a finanční náročnost
Ingredience na máslové kuře nás vyjdou na cca 200 Kč.
Pečené kuře na pivu
(doba přípravy 1 h 15 min )

Kuře na divoko
(doba přípravy 1 h 30 min )

Kuře se zelím
(doba přípravy 2 hod )

Smažené kuřecí nugetky v pivním těstíčku
(doba přípravy 45 min )

Smažené rýžové koule s kuřetem
(doba přípravy 1 hod )
