Kuřecí Vindaloo

Jen pro silné nátury, známe ze seriálu červený trpaslík.


4.133x
45 min
3×

Ingredience

1 lžičkacukr
4 stroužkyčesnek
1 lžičkasůl
1 lžičkaocet
2 ksbrambory
1 kscibule
1 lžičkafenykl
250 gkuřecí prsa
1 lžičkamletý pepř
1 lžícechilli koření
1 lžičkamletý zázvor

Postup přípravy

Na pánvi na troše oleje osmahněme chilli, pepř a fenykl. Přilijeme trošku vody, aby se udělala kašička. Dál nesmažíme. Nadrobno nasekanou cibuli, rozmačkaný česnek a zázvor smícháme s trochou vody, aby se udělala ne moc vodová směs. Na rozpálený olej dáme tuto směs a necháme chvíli smažit, až cibulka zesklovatí. Pak přihodíme na kousky nakrájené kuřecí maso a oloupané brambory nakrájené na kostičky. Směs mírně restujeme asi 10 minut a přidáme osmahnutou směs koření. Kuře Vinadloo necháme vařit, dokud brambory i maso nezměknou. Poté přidáme ocet, cukr a sůl podle chuti. Necháme již jen krátce prohřát. Kuře Vindaloo podáváme s rýží nebo osmaženým toustem, možno i čerstvý chléb.
user-icon

autor bary

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kuřecí Vindaloo

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena