Máslové kuře

Recept na lahodnou omáčku a šťavnaté kuřecí maso. Za pár minut připravíte skvělou a rychlou večeři.


5.03x
35 min
1×

Postup přípravy

Nejprve maso nakrájíme, osolíme, okořeníme kurkumou a římským kmínem. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla (nejlépe přepuštěného, nebo klasického s lžící oleje) a na prudko orestujeme kuřecí maso ze všech stran.

Mezitím si nakrájíme najemno cibuli, česnek a kousek zázvoru. Maso vyjmeme z pánve na talíř a na stejné pánvi zpěníme cibuli na másle. Přimícháme koření a krátce zarestujeme, než se koření rozvoní. Poté zalijeme krájenými rajčaty, necháme lehce provařit, vrátíme zpět maso, zalijeme smetanou a necháme cca 20 miuut přikryté lehce probublávat.

Nakonec odstavíme pánev ze sporáku, vmícháme dva plátky másla a ochutíme pár kapkami citronu.

Hotové máslové kuře podáváme s oblíbenou přílohou, například s jasmínovou rýží.

Vyzkoušejte i další recepty z kuřecího masa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Máslové kuře

Zpět na recept