1 stroužek | česnek |
2 lžíce | olej |
sůl | |
1 ks | cibule |
1 ks | jablko |
2 ks | kuře |
50 g | mandle |
1 sklenice | meruňky |
1 lžíce | kari |
1 lžička | zázvor |
0.3 l | bílé víno |
1 kelímek | bílý jogurt |
2.5 dl | smetana ke šlehání |
1 lžička | sušený fenykl |
šťáva z citronu |
Kuřata bez vnitřností omyjeme, osušíme a rozdělíme na čtvrtky, takže nám vznikne 8 porcí, které osolíme a osmažíme ze všech stran. Osmažené kuře vložíme do kastrolu.
Dále oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kostky. Jablko také omyjeme a odstraníme slupku. Nakrájíme ho na plátky. Nakonec jemně nasekáme česnek. Všechno vložíme do kastrolu společně s kuřecím masem a smažíme asi 4 minuty. Zasypeme kořením kari, přidáme bílé víno a smetanu. Lehce promícháme aby se koření dostalo i pod kuře. Kastrol přiklopíme a v troubě dusíme na střední teplotu asi 10 minut.
Ke kuřeti pak přidáme fenykl a zázvor a dusíme dalších 15 minut. Potom nádobu odstavíme z ohně a necháme v ní zahřát půlky meruněk. Dochutíme citronovou šťávou a osolíme.
Ještě před podávánímozdobíme jednotlivé porce kuřete lžící jogurtu. Nakonec je posypeme rozsekanými mandlemi nebo pistácovými oříšky. Podávat můžeme s dušenou rýží.
autor Vilienka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.