Skvělý recept na kuře na kari s jogurtem, který kombinuje šťavnaté kousky kuřecího masa s pikantní omáčkou na bázi kari a jogurtu. Tento pokrm je bohatý na chuť a aromatické koření, které dodává jídlu exotický nádech. Výborná volba pro milovníky indické kuchyně a pikantních pokrmů.
Kuřata bez vnitřností omyjeme, osušíme a rozdělíme na čtvrtky, takže nám vznikne 8 porcí, které osolíme a osmažíme ze všech stran. Osmažené kuře vložíme do kastrolu.
Dále oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kostky. Jablko také omyjeme a odstraníme slupku. Nakrájíme ho na plátky. Nakonec jemně nasekáme česnek. Všechno vložíme do kastrolu společně s kuřecím masem a smažíme asi 4 minuty. Zasypeme kořením kari, přidáme bílé víno a smetanu. Lehce promícháme aby se koření dostalo i pod kuře. Kastrol přiklopíme a v troubě dusíme na střední teplotu asi 10 minut.
Ke kuřeti pak přidáme fenykl a zázvor a dusíme dalších 15 minut. Potom nádobu odstavíme z ohně a necháme v ní zahřát půlky meruněk. Dochutíme citronovou šťávou a osolíme.
Ještě před podávánímozdobíme jednotlivé porce kuřete lžící jogurtu. Nakonec je posypeme rozsekanými mandlemi nebo pistácovými oříšky. Podávat můžeme s dušenou rýží.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena