Recept na smažené karbanátky krok za krokem

Recept na smažené karbanátky krok za krokem

Fotorecept na klasické smažené karbanátky z mletého masa. S bramborovou kaší chutnají výborně, přitom příprava není nijak složitá. Lze si je zpestřit přidáním nastrouhané kořenové zeleniny.

198114×

Recept na smažené karbanátky krok za krokem

1) Na karbanátky si připravíme následující suroviny. 

Budeme potřebovat 500 g kvalitního mletého masa (půl hovězího a půl vepřového), 1 cibuli, 2 - 3 stroužky česneku, 1 vejce, 100 ml vody, 2 lžíce hladké mouky a strouhanku. Na dochucení nám bude stačit sůl, mletý černý pepř, libeček, mletý kmín a majoránka. Zapomenout nesmíme na strouhanku na obalování karbanátků a olej na smažení. 

2) K mletému masu přilijeme vlažnou vodu, dobře promícháme a necháme v chladu 30 minut odležet. 

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky a osmahneme na oleji dozlatova. Cibuli můžeme přidat i syrovou, případně ji přímo pomlít zároveň s masem. Česnek oloupeme a prolisujeme. Strouhanku prosejeme. 

3) K masu na karbanátky přidáme osmaženou cibulku, prolisovaný česnek a veškeré koření.

Mletého kmínu po špetce, libečku a promnuté majoránce po lžičce. 

4) Směs osolíme a opepříme. 

5) Přidáme vejce, mouku a strouhanku, vše dobře propracujeme. 

6) Z hmoty tvarujeme menší kuličky, které zploštíme. Karbanátky obalíme ve strouhance. 

7) Na pánvi rozpálíme větší množství oleje a karbanátky pozvolna smažíme po obou stranách dozlatova. 

8) Smažené karbanátky ihned podáváme s bramborovou kaší, kterou posypeme nasekanou čerstvou pažitkou, jarní cibulkou apod. 

Smažené karbanátky a finanční náročnost

Mleté maso nakoupíme u řezníka, 1/2 kg nás průměrně vyjde na 70 - 80 Kč. Za vejce, cibuli, česnek, hladkou mouku a strouhanku si připočteme zhruba 15 Kč, za veškeré koření asi 5 Kč. Počítat musíme i s olejem na smažení, kterého potřebujeme dostatek, počítáme asi 10 Kč.

4 porce smažených karbanátků bez přílohy nás tak vyjde asi na 110 Kč.

Milujete karbanátky? Zkuste recepty, které vás posadí na židli!

Karbanátky jsou klasikou české kuchyně. Kromě masových karbanátků jsou stále oblíbenější i ty zeleninové - z cukety, květáku, brokolice, řepy i dýně. Ale jak je připravit, aby byly opravdu šťavnaté? A existuje i jiný druh přípravy než smažení?

Milujete

Další recepty na výborné karbanátky najdete zde

user-icon

autor Michy

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena