Fotorecept na klasické smažené karbanátky z mletého masa. S bramborovou kaší chutnají výborně, přitom příprava není nijak složitá. Lze si je zpestřit přidáním nastrouhané kořenové zeleniny.
Budeme potřebovat 500 g kvalitního mletého masa (půl hovězího a půl vepřového), 1 cibuli, 2 - 3 stroužky česneku, 1 vejce, 100 ml vody, 2 lžíce hladké mouky a strouhanku. Na dochucení nám bude stačit sůl, mletý černý pepř, libeček, mletý kmín a majoránka. Zapomenout nesmíme na strouhanku na obalování karbanátků a olej na smažení.
Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky a osmahneme na oleji dozlatova. Cibuli můžeme přidat i syrovou, případně ji přímo pomlít zároveň s masem. Česnek oloupeme a prolisujeme. Strouhanku prosejeme.
Mletého kmínu po špetce, libečku a promnuté majoránce po lžičce.