Vepřové karbanátky s rozmarýnem

Netradiční recept na výborné karbanátky se sýrem a rozmarýnem.


4.553x
35 min
1×

Ingredience

1 ksvejce
0.5 hrnkumléko
2 větvičkyrozmarýn
120 gtvrdý sýr
4 plátkytoastový chléb
400 gmleté vepřové maso

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

na obalení

strouhanka

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Bílý toustový chléb namočíme v mléce. Do mísy vložíme mleté maso, nastrouhaný sýr, vejce a vyždímaný chléb, který rozmělníme. Směs na karbanátky podle chuti osolíme a opepříme. Mletou masovou směs zpracujeme rukama a přidáme otrhaný rozmarýn. Ze směsi tvarujeme karbanátky, můžeme i menší kuličky, které obalujeme ve strouhance. Vepřové karbanátky osmažíme dozlatova a osušíme papírovou kartou, abychom odsáli přebytečný tuk. Vepřové karbanátky s rozmarýnem dobře chutnají s bramborovou přílohou i pečivem.


Milujete karbanátky? Zkuste recepty, které vás posadí na židli!


Karbanátky jsou klasikou české kuchyně. Kromě masových karbanátků jsou stále oblíbenější i ty zeleninové - z cukety, květáku, brokolice, řepy i dýně. Ale jak je připravit, aby byly opravdu šťavnaté? A existuje i jiný druh přípravy než smažení?


Milujete


Recept na smažené karbanátky krok za krokem


Fotorecept na klasické smažené karbanátky z mletého masa. S bramborovou kaší chutnají výborně, přitom příprava není nijak složitá. Lze si je zpestřit přidáním nastrouhané kořenové zeleniny.


Recept

user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové karbanátky s rozmarýnem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.