1 ks | vejce | |
0.5 hrnku | mléko | |
2 větvičky | rozmarýn | |
120 g | tvrdý sýr | |
4 plátky | chléb toustový | |
400 g | mleté vepřové maso | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý černý pepř | ||
na obalení | ||
strouhanka | ||
podle potřeby | ||
olej na smažení |
Bílý toustový chléb namočíme v mléce. Do mísy vložíme mleté maso, nastrouhaný sýr, vejce a vyždímaný chléb, který rozmělníme. Směs na karbanátky podle chuti osolíme a opepříme. Mletou masovou směs zpracujeme rukama a přidáme otrhaný rozmarýn. Ze směsi tvarujeme karbanátky, můžeme i menší kuličky, které obalujeme ve strouhance. Vepřové karbanátky osmažíme dozlatova a osušíme papírovou kartou, abychom odsáli přebytečný tuk. Vepřové karbanátky s rozmarýnem dobře chutnají s bramborovou přílohou i pečivem.
Milujete karbanátky? Zkuste recepty, které vás posadí na židli!
Karbanátky jsou klasikou české kuchyně. Kromě masových karbanátků jsou stále oblíbenější i ty zeleninové - z cukety, květáku, brokolice, řepy i dýně. Ale jak je připravit, aby byly opravdu šťavnaté? A existuje i jiný druh přípravy než smažení?
Recept na smažené karbanátky krok za krokem
Fotorecept na klasické smažené karbanátky z mletého masa. S bramborovou kaší chutnají výborně, přitom příprava není nijak složitá. Lze si je zpestřit přidáním nastrouhané kořenové zeleniny.
Autor:Samman
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena